I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Thursday, December 30, 2010

Piala AFF Suzuki Milik Malaysia

aku ni bukan la peminat fanatik bola. kalau org cakap pasal Arsenal ke, Chelsea ke aku buat dekkk je. kat ofis aku jangan cerita la. asal musim bola je semua pun sibuk bercerita sana sini. pasal si sotong Paul la, piala dunia la. ada aku kisah. sila paham yg dept aku majoriti nye lelaki ok.

tapiiiiiiiii mula dari perlawanan Malaysia lawan Indonesia di Stadium Bukit Jalil ari tu,tetiba aku cam minat nak tengok. ni Al la yg pengaruh aku ni. yela, ari tu aku dan seluruh famili Al sama2 tgk masa Malaysia gol kan sampai 3 gol. jadi malam tadi memang la semangat lebih kan. Al siap marah Fatin bila die sibuk nak tukar channel lain.padahal masa tu baru kol 7.50pm. semangat x semangat la kan my husband ni.


(gambar ni bukan milik aku. aku amik kat dlm pc ofis aku.)



kira rasa macam best la dapat saksikan Malaysia gol kan 1 gol di padang Indonesia. tapi pemain macam agak lemau la di saat2 akhir tu. dah sakit2 kena pedajal je dgn pemain Indon kot. kesian aku tgk pemain kita nama Muslim berjersi no 24 (waaaa aku ingat no jersi die weyhhh siap ingat nama pemain lagi tu hahahahaha). die di sadung berapa kali, jatuh berapa kali, siap kaki kena pijak lagi wey.

aku cam geram je dgn referee die yg dari Australia tu. apa tah nama die. susah bebenor nak bagi kad kuning kat pemain Indon. kat pemain Malaysia senang lak die bagi kan. pastu penjaga gol kita pun kena laser kat muka gak. xde pun kecoh nak hentikan game. poyo je kan. ala xnak la kutuk2 or komen lebih2. korg kalau nak tahu, kena la tgk. sape x tengok tu, korg yg rugi. tapi dah lepas lak.....jadi gi la cari astro. mana tahu ada ulang tayang ke kan.

yang penting......Malaysia menang!!!!!!!



dannnnnn.......aku keje gov dapat cuti esok.
yeay! boleh la aku mengemas rumah esok. hehehehehe



p/s : banyak benda lagi nak kena kemas.....adoiiiiyai....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...