I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, January 9, 2011

Berpenyetan di Restoran Idaman Sayang

jangan tanya aku kenapa nama restoran tu camtu. dah nama camtu. aku nak buat camne kan. lol


owh tajuk berpenyetan sebab lapar sangat xtau nak makan apa jadi tetiba je makan nasi ayam penyet. boleh?

lepas je aku balik kerja dan buat aktiviti ini, aku amik Al kat rumah dan terus je cari makan. yela dari pagi x sentuh nasi. harus la kelaparan melampau akan melanda kan?

mula2 Al macam jual mahal. konon bila aku tanya cakap lapar sikit je. skali die makan licinnnnnn ok. aku lak makan x habis. owh btw, Al je yang makan nasi ayam penyet. aku makan pecal lele.





Al punye. Nasi ayam penyet. yang kabur tu bukan kelibat ye tapi tangan Al yg sibuk nak amik keropok masa aku nak amik pic. dengki tol. huh!


tapi lain kali bila saya malas masak, kita makan sini ye....*kelip2 mata pastu kenyit mata*





aku punye. pecal lele.



boleh x aku xtau yg pecal lele tu sebenarnya ikan keli goreng makan style nasi ayam penyet. kalau pecal tu aku biasa la makan. kata org jawa kan. xkan la pecal aku xtau. jadi lele tu maksudnye ikan keli la yek? apa2 la labu. yang penting sedapppppp...saje huruf 'p' tu aku taip banyak2 sebab memang sedap la makan kat situ. jumlah semua rm10.30. murah kan? aku minum air suam dan Al minum teh tarik.

aku x plan pun nak makan situ. yela, baru balik keje jadi kepala otak pun xleh pikir betul. bila Al berhenti dekat2 kedai tu, aku pun ikut jela. owh ye sebelah Restoran Idaman Sayang ada restoran lain gak. jual benda yg sama gak. tapi aku xtau la sedap ke x. lokasi restoran berdepan dengan Apartmen Melawis Taman Universiti dan sebaris dengan Mama Chops Papa Grill.

owh ikan keli tu di goreng berempah dan garing. sebijik cam ayam penyet. ke aku sorang je yg baru tahu memang masak die camtu? apa2 la yek. ayam penyet tu pun sedap. Al bagi aku rasa sikit. die makan sampai gigit2 tulang kau. punye la rangup. Al konon x suka sambal belacan tapi masa tu die bedal gak sebab x pedas melampau la. ada manis2 sikit tapi xla sampai rasa gula je. pedas gak tapi Al kata x pedas. ke aku yg dah tahan makan pedas sekarang?

lepas tu balik sampai rumah kol 12.30 terus tido. bagus kan? mana la perut Al x mencanak naik buncit.

ni namanya bahagia dowh. hahahahahaha *gelak keji*

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...