I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, February 21, 2011

Aku ke yg Salah?

semalam aku bosan tengok tv. rasa macam nak mengunyah. kalau makan skittles sambil tengok tv macam x best je. tetiba aku teringat kuaci yg aku beli aritu ada lagi. aku beli ari jumaat lepas. rasanya ada lagi separuh kot.

so carik2 la kat dapur. bila jumpa je terus bawak depan tv. tengah sedap2 mengunyah tu, aku saje borak2 dengan Al. aku cakap kat die yg aku pelik nape la kuaci ni x rangup macam yg selalu aku beli dulu.

Al : kalau dah rasa lain tu, xyah la makan.

aku : ala membazir la. ada lagi separuh ni.




kuaci jenis ni la. aku beli perasa menthol. bukan mentol lampu ye



so Al pun belek2 la plastik kuaci tu.

Al : awak, kuaci ni dah expired la. tengok ni.

aku tengok expired date die bulan 10 tahun 2010. APAKAH??!!

kira ni bukan calang2 punye expired. ni dah expired dekat 5 bulan! dan aku bukan beli kuaci ni kat kedai runcit biasa ye. aku beli kat GIANT ok.

like apa kes ni? korang x buat keje betul2 ke? kalau expired date die bulan lepas aku leh terima lagi. ni dah dekat 5 BULAN!


jadi ni salah aku ke, salah Al or salah tempat aku beli tu?


salah aku ke masa pilih tu x tengok tarikh luput dulu?

atau salah Al sebab die yg bayar kat kaunter?

atau semestinya salah tempat aku beli tu sebab x buang barang tu in the 1st place?




kesudahan nye?
aku malas nak panjang2 cerita.
buang jela kuaci tu dalam tong sampah.

tapi
patut ke aku saman je diorg ek?
hahahaha geli tekak aku. benda kecik pun nak saman kan.
xpela. aku ikhlas derma kat korang duit aku beli kuaci tu. pfffhhhhtttttt....



p/s : so kiranye aku muntah2 semalam tu ada kaitan dengan makan kuaci tu ke??? hmmm...x mungkin la. kan? kan? kan?




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...