I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Saturday, March 12, 2011

Misi mencari durian

Al dari hari tu dah sibuk nak makan durian. dah la masa tu musim durian baru mula. x ke ko macam cekik diri sendiri je nak kena bayar mahal2 just nak makan durian kan. so aku suruh die sabar. tunggu la a few weeks ke. x pun sampai die lupa ke....hehehe aku memang keji.

so ari kamis die dok pujuk2 aku nak gi beli durian. yela aku dah janji kan. so aku pun bersiap la. bila aku turun je(rumah aku 2 tingkat), Al kat depan tv tengah tido.


aku : awak, bangun la. saya dah siap ni.

Al : saya pening kepala la.

aku : suka hati awak la. t awak gak x dapat makan durian.


terus die berdesup bangun siap tunggu dalam kereta ko! betapa berkuasa nye durian ni yek.

maka bermula la ekspedisi mencari durian. aku la yg kena drive. dah Al pening kepala kan tapi sibuk nak makan durian. cari kat Kipmart Tampoi. ada la durian sikit. pastu kecikkkkkkkk sangat. harga aku x berani tanye ye sebab katanye durian kacuk. mesti la 'murah giler' kan.

so ekspedisi mencari durian di teruskan. ke mana? ke Pasar Borong Pandan lak. dari jauh dah ternampak deretan ini




Al dah teruja dah. sekali datang dekat, sekilo rm6 la. sekilo rm8 la. perghhhh mahal siot. aku pandang Al. Al pandang aku pastu buat muka kesian. yela2 beli la.



berjaya beli. 3 biji je. tapi 3 biji pun rm30 habis kot. nasib baik Al yg bayar hehehehe.


oh durian tu memang sedap. kalau x sedap, aku mintak suruh Al beli lain. lol





p/s : macam2 lak Al ngidam nak makan. haishhh layankan jela. oh berjaya buat bubur kacang hijau campur durian. yummmeyhhhh...









No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...