I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, June 22, 2011

Aktiviti makan2 je

semalam konon nye aku nak puasa. nak testing la biar bulan ramadhan t x terasa cam penat sangat ke apa kan. skali terbangun kol 5.30. aku dah la mamai2 turun tangga pastu lepak2 depan tv jap tetiba dah azan. jadi aku x sempat sahur. tapi semangat nak puasa tu masih ada. so semalam aku try gak tahan tapi sampai kol 12 jek.

sebab apa? sebab tetiba terkantoi dgn Al yg aku nak puasa tapi x sahur kan. Al suruh makan gak sbb aku x sahur. takut apa2 jadi kang. dah tetiba saya terbuka puasa lak. cakap suami kena ikut ok. hehehe

makan kat luar la sbb memang aku x masak sbb bajet puasa la katakan. makan nasi goreng je. tu pun macam serba salah nak makan ke x. owh bukan aku je yg buka puasa, ofismate aku yg kuat makan(Kak Sri) tu pun terbuka puasa gak. sbb x sihat katanye. yela, padahal kitorg dua2 hampeh kan. hehehehe


owh ni aku cerita makan masa ari isnin. semalam malas nak amik pic sbb katanya serba salah berbuka puasa di siang hari kan. padahal xde org pun yg marah. kitorg je terasa sendiri. hehehehe

aku ikut Kak Sri makan kat Plaza Larkin. die ni ngidam sangat nak makan. ini:



satu set cuma rm4 saje. tapi makan cam x cukup je aritu. 
macam nak kena beli 2 set la. dasar kuat makan. loled





sangat terbaik ok. ni kedai nye.


owh aku tapaukan Al iced jelly. aku rasa sikit la. sedap jugak. rupa die cam ABC tapi xde color2 la. pastu ada banyak jelly. sbb tu nama die iced jelly. hehehe harga rm4. kalau kat Kg Melayu murah sikit. maybe sbb tempat mahal so minuman pun kena harga mahal kot.

kitorg semua order kacang pool. tapi air lain2 la. Kak Sri order lai chi kang. sedap jugak. siap ada kelapa laut tu. harga rm4 jugak kot. tapi isi banyak la so puas hati la makan. Sue(ofismate aku lagi sorg) lak order ais jagung. rasa biasa je. macam makan aiskrim malaysia perisa jagung je. tah apa2 tah order air camtu. harga rm3.

gambar makanan n minuman diorg aku x amik pun sbb bz makan kan. ceh macam aku lak yg puasa. owh masa tu Kak Ani puasa n die pun teringin nak makan kacang pool. so kitorg janji la nak jumpa kat Plaza Larkin je. tetiba kitorg lak yg sampai dulu kan. dah habis makan baru la Kak Ani sampai. heheheh

balik tu Kak Sri ajak aku makan mee bandung muar lak. ala yg aku cerita kat entry ni. die kata teringin gak. alahai.....malas nye nak pegi. baru lepas makan. kita gi hari lain la ye Kak Sri. esok ke? hahahahaha






owh ni gambar baked oreo chesse cake. xde kena mengena pun dgn entry ni cuma letak sbb rasa teringin nak makan. boleh? arghhhhhh i wanttttttt!!!!! macam terasa je kat tekak ni.






p/s : ari ni cuba puasa lagi. siap sahur bagai. xtau la berjaya ke x. ceh dah macam budak kecik. hehehe

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...