I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, August 15, 2011

Menu Berbuka day 13 & 14

sebenarnya aku cam malas nak update sbb cerita pun x banyak kan bulan2 pose ni. nak mengumpat kang kurang lak pahala pose aku. so baik diam2 n up entry makan2 jela ek.


so ni menu 13 ramadhan. buka dgn my family. Al keje so x dapat join. so yg ada cuma mak, aku, Ai n akak. my abang ipar pun ada sekali. yela sbb rindu kat akak. sbb akak dah pindah keje dekat rumah my mom. hehehehe

kitorg buka pose kat luar. org nak belanja, kita layan jela. thanks akak! 

mula2 order dulu.


mailo ek? hahahaha biasa eja milo kan. 
tu belum lagi air karak susu. karak? carrot la. hahahahaha





tomyam ciangmai, sayur paprik, sambal belacan n timun tersembunyi belakang tomyam..





sotong goreng tepung, siakap 3 rasa n air tembikai gelas besar( kongsi dgn Ai).




x cukup clear? ok kasi zoom lagi.






sila jgn terpedaya dgn rupa paras lauk2 ni semua ye. sbb rasa nye semua manis. tomyam manis, sambal belacan pun manis ok. aku dah la x tahan manis. memang nasi aku x habis la. entah kenapa jadi x sedap lak. dulu makan kat restoran ni x camtu pun. dah tukar tukang masak kot. haishhhhhhhhhh.......




ni pulak menu berbuka semalam. berhempas pulas aku buat kuih ni :





dah la sukatan mmg banyak. dah macam nak meniaga lak. pastu mak suruh aku borong bawak balik semua. owh aku buka puasa kat rumah MIL. sbb tu la semangat lebih nak buat kuih tako ni. Al mmg suka makan kuih ni.


cuba teka makanan apakah ini?




ye, murtabak megi kurang inti nama nye. akak aku yg buat. hehehehe tapi sedap ok. cuma....... kurang inti la. 


setelah di potong.
yumminess!!


so aku memborong la kuih2 ni bawak balik rumah MIL. lepas tu aku n Al ke bazar Kg Melayu beli kuetiaw goreng n nasi ayam. ok la bazar ni. banyak pilihan n makanan pun rasa ok la.



ok la. dah xtau nak update apa lagi.
nak gi buat keje.
bye.





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...