I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Tuesday, August 28, 2012

Pertama kali raya bertiga

raya tahun ni rasa biasa2 je. semangat nak raya tu ada tapi persiapan so-so je. lebih banyak siapkan si kecik tu jela. habis tu dah kami ni raya ke3 dah kena masuk keje. nak raya pun xde mood sangat. tapi raya kami tetap meriah.

tahun ni raya pertama kat kampung Al. so ni kira 1st time Nia n aku beraya di rumah fuang di Benut. pagi raya tu kami xde buat apa. si Nia lak dah biasa bangun sahur kot. kol 4.30 pagi die dah bangun dah. nasib baik aku tersedar. aku nampak die tengah duduk pastu pandang keliling. pelik kot org semua masih terbongkang lagi. so aku ajak die tido balik.

so kitorg cam biasa la bangun solat subuh then semua sarapan. pastu semua gi sembahyang raya. yes. SEMUA. termasuk fuang. tapi die sembahyang raya kat rumah la. yg lain2 yg sihat semua sembahyang kat masjid. aku x....er....aku.... uhuk uhuk... jaga Nia....hehehehe

pastu kumpul balik salam2 lebih kurang. then sesi bagi duit raya pastu semua siap2 nak gi beraya. xde sesi bergambar pun! family aku + family mertua cuma bergambar masa gi beraya kat rumah sedara belah fuang. nasib baik background cantik.





Al pertama kali bagi duit raya. 
ni aku xtau la die yg bagi budak2 duit raya atau terbalik. hmmmm
then petang kami bertolak ke Kota Tinggi lak. rumah atuk Al belah bapa mertua. pagi raya kedua baru la family aku (aku, Al n Nia) balik Batu Pahat. gerak kol 9.30 pagi tapi sampai rumah atuk aku belah mak dekat kol 2 petang! jem giler....nasib baik masa kat Ayer Hitam kitorg stop jap makan. kalau x aku memang dah amukan dah. hehehehe




lepas makan Nia sambung tido.


sampai je Batu Pahat kami meninjau rumah baru mak.





kalau sepupu memang biasa muka lebih kurang ek???



bukan main selesa lagi budak berdua ni. Nia lagi la kan. dengan laju je die merangkak meninjau apa ada. =)

raya ketiga kami dah balik JB semula. habis tu dah kami berdua kena keje raya keempat tu. nak xnak terpaksa la balik. sebelum tu sempat la raya jap kat rumah sedara belah mak kat Kluang.

owh masa sampai tu la kami terus pekena Baskin Robbins. hahahaha nampak sangat x manyabor aku ni. last2 bukan sedap mana pun kan.



more updates coming soon okeh.
dah ponek doh upload gambar. nanti2 la sambung.......








p/s : masih lemau. every weekend saya penuh dgn weddings. xtau nak gi yg mana satu. hmmmmm......






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...