I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, October 3, 2012

Makan makan besday

minggu lepas kan ari khamis besday Nia. so aku ingat nak bawak Nia gi jalan2. dan kami.....pegi tengok wayang!

ye, keputusan yg amat tidak sesuai dengan umo Nia. tapi sebenarnye mak bapak die yg kempunan nak tgk wayang n terpaksa bawak Nia sekali. heheheh

anyway, kitorg tgk cerita Untuk 3 Hari.







cerita ni tentang sepasang kekasih yg kena kawin paksa dan diorg buat pakatan lepas 3 hari kawin, diorg akan bercerai dgn pasangan masing2 dan berkawin. dalam nak merealisaikan impian diorg ni, macam2 la jadi.

best gak la cerita ni cuma kitorg xleh nak tumpukan perhatian kat cerita sbb tetiba je ada org merangkak kat bawah seat. Nia la tu. masa adegan diorg sanding n kompang tu, Nia bukan main lagi goyang2 kepala. kira cam joget la. 10 minit je pastu terus die boring. hehehe

disebabkan x dapat belanja Nia makan2 on that day(padahal mak bapak die yg nak makan), yela penat melayan Nia dalam wayang etc... kitorg decide nak buat makan2 ari ahad. ala bukan panggil sesapa pun. cuma family aku n family Al je.

menu adalah mee hailam pastu mak bawak dessert iced jelly. akak lak datang bawak Domino's. sampai malam baru habis semua makanan. nasib baik aku x goreng keropok lekor kan.

gambar xde sbb tuan rumah sibuk melayan tetamu. cuma ada gambar ni je.




tu pun cam biasa la copet dari blog akak aku. thanks akak. hehe

buku tu hadiah dari mak. Nia buka2 xleh terus die buang! nasib mama die ni sabar ajar die pelan2. tapi biasa la. die tengok 5 minit je terus cari benda lain nak main. huhuhu



owh Nia dah mula bercakap!

tapi dalam bahasa die la.

mula2 meme.....pastu ma....pastu ama lak. sikit2 ama. kalau aku x layan die, die pun mula la dari jauh asik amaaaaa..... je manjang. yg pasti die memang panggil aku. Al geram je sebab papa memang susah untuk die sebut. pelan2 kayuh la ye Nia. hehehehe






p/s : tadi nak poslaju menunggu sampai dekat sejam. pergh hampir pengsan! dah la berdiri. diorg patut sediakan kerusi la....haishhhh








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...