I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, November 28, 2012

Hari terakhir - Snowalk I-City Shah Alam

hari terakhir tu rasa cam malas betul nak balik. cam nak cuti terus je tapi nanti sape lak nak sara aku kan. bajet anak hartawan la. hahahaha merepek.


selingan--------
nak ngumpat jap. malam kat Nilai tu kitorg order makan kat kedai makan apa tah x ingat lak nama die. aku order mee goreng xnak pedas 3 n mee hailam satu. MIL dgn yg lain2 memang x makan pedas lagipun mee goreng tu aku nak bagi Nia makan sikit. skali beli aku makan pedas giler!!!

siap ada cili padi sebiji. cian Nia kepedasan. aku x paham betul la diorg ni camne. dah kata xnak pedas so jgn la letak hatta sebiji pun cili padi. sedangkan aku pun rasa pedas lagikan budak kecik cam Nia tu kan. geram je rasa. patut la x ramai customer. hishhhhh geram sungguh.

boleh lak aku x teringat nama restoran tu. kalau x boleh aku promote sikit kat blog. huh!

dah habis selingan-------


anyway patutnya kitorg nak kejar appointment si Yani tapi boleh lak nurse call cakap xde letrik n postponed tarikh lain. so memang ada alasan la kitorg nak melencong tempat lain.

jadi kitorg ke I-City Shah Alam!!!

sampai giler punya awal. pekerja diorg pun x punch card lagi. ingatkan nak pusing2 amik gambar dulu tapi hujan renyai lak. so kami decide nak try masuk Snowalk la. owh kan semua org sibuk cakap pasal wetworld yg baru buka tu kan? masuk je dewasa rm50. kanak2 aku xtau berapa. sbb kami tanya kat kaunter tiket Snowalk tu. tu pun xtau la boleh ke x pakai baju biasa. yela kang masuk xleh naik gelongsor air terbesar di Asia tu sbb x pakai swimwear x ke membazir kan?

masuk Snowalk dewasa rm25. kanak2 aku x pasti lak. diorg ada sediakan baju sejuk. korang jangan risau. xkan la diorg nak biar korg beku kat dalam tu kan. macam2 saiz pun ada. saiz Nia xde kot. tapi die pakai gak la yg besar sikit sampai naik lemas die. last2 si kecik tu duduk luar je. habis tu masuk dalam pun bukan die leh main2. dah sejuk sangat kan.




Nia dan penguin. ni display depan pintu masuk Snowalk.




dirog pun ada sediakan kasut but cam org jual ikan kat pasar tu. hahahaha

owh sepasang rm20. rm10 tu kira deposit. bila korg pulangkan kasut korg dapat balik duit korg. sarung tangan, stoking semua pun ada di jual.

aku sewa kasut but 2 pasang je kami kongsi2. saiz kaki pun lebih kurang kan. so aku masuk dalam setengah jam camtu pastu Al lak masuk. kami gilir2 jaga Nia. yela sejuk ok kat dalam tu. kat dalam kitorg x banyak amik gambar. sbb sejuk terlampau. dalam tu ada la slide, patung ais pastu apa lagi tah. dah la masa tu aku cam nak selesema so aku memang x lama la kat dalam tu.

Snowalk ni kawasan die luas. jadi selagi ko x keluar dari pintu utama die selagi tu la ko boleh masuk balik. kitorg lepak kat Snowalk tu dekat 2 jam jugak la. best woo.

ok la. tu je holiday aku kali ni. next time rasa cam nak naik kapal terbang la.

kena menabung dari sekarang la jawab nya. hehehehe




p/s : habis daaaa......





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...