I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, May 27, 2013

Big bad wolf sekarang di JB!!

minggu lepas memang rasa puas sangat berjalan sampaikan semalam terus aku flat. nasib baik la x ikut mak gi Simpang renggam. kalau x, ari ni terus mc kot. hahaha

ari jumaat tu kan cuti hari wesak, so kebetulan Al pun cuti jadi kami pun pergi ke BBW(Big Bad Wolf). sebelum slalu tgk org pegi yg kat KL kan, sekarng dah ada kat JB harus la pegi kan.


owh sale ni dari 24 mei - 2 jun 2013!! 
tempat : Ekspo di Danga City Mall

sempat lagi kalau korg nak pegi. kalau nak pakai baucer buku pun boleh.







penanda buku BBW.  kalau beli buku akan dapat 2 foc.




masa aku pegi tu xde la aim nak beli apa2. saje je nak tgk buku apa yg ada. pastu boleh pulak terserempak dgn ex schoolmate aku. die ni arkitek. aku tgk die siap bawak kotak ok. pastu buku dah hampir penuh dah dalam tu. die kata kat BBW ni buku arkitek murah. yela, kalau dah off 50-70% mesti la murah.

anyway, dalam xtau nak beli apa tu terbang gak la duit aku rm50. nasib baik gi dgn Al je. boleh die bawak kan buku. mak buyung ni kan x larat nak angkat berat2. owh Nia aku tinggalkan kat rumah MIL. hehehe







buku2 yg berjaya di rembat. 5 buku rm50. ok la kan?



yg buatkan mahal sbb buku aku tu rm20. kalau gi MPH mau dekat rm60 tau. nasib baik jumpa kat BBW. eh buku Nia je dah sampai 3. hahahah mak2 sangat2 kan? kalau x, lagi banyak kot tapi x jumpa yg best cam 3 ni. Nia suka giler dgn buku yg ada rambut tu. hari2 die dok ngadap buku tu. hehehehe

sabtu lak aku ajak mak n Ai teman aku gi kenduri kawin sbb Al keje. yela dah cuti skola ni banyak la jemputan kawin. so memula pegi kat Pontian sbb dekat dgn rumah mak pastu gi yg kat Dewan Jubli Intan JB lak. kat Pontian ni ex schoolmate aku masa teknik dulu. Selamat Pengantin baru Nana!!

yg kat jb tu, kenduri kawin anak pegawai kat ofis aku. sampai2 je kitorg terus gi kat tempat dessert. kitorg x makan nasi sebab dah kenyang makan kat kenduri kat Pontian.die punye dessert memang best la. ada ABC! sedap lak tu. kitorg amik semangkuk sorg. tapi bukan mangkuk yg besar tu, mangkuk kecik cam untuk sup tu. dah la cuaca panas. so memang sedap la kan.

Nia lak aku bagi die makan bubur barli ke apa tah. so die senyap je makan sorg2. langsung x kacau kitorg. bagus betul. semalam lak mak ajak gi kenduri kawin kawan akak kat Simpang renggam tapi aku dah penat sangat dah. xpela. lepas bersalin baru leh jalan jauh2 lagi ye. buat masa sekarang ni mak buyung cuma boleh jalan2 kat jb je. huhuhu





p/s : x sempat nak baca buku Nia dah menyibuk kat aku. padahal buku die ada 3 tu. nak gak menyelit.









No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...