I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, July 8, 2013

Macam nak selesema

hahaha apa punye tajuk la. serius xtau nak letak tajuk apa. lantak la yek. anyway dah lama x selesema tetiba ari ni cam ada ura2 lak nak kena. ni mesti sbb jangkit dgn Nia la ni. ye si kecik tu selesema tapi macam dah ok. mak die lak terkena tempias.

dah la ari ni ngantuk giler. yela malam tadi Nia merengek sbb demam. tapi x teruk la cuma mungkin die x selesa. so ingatkan ari ni nak amik half day je. siap2 nak gi keje boleh lak Nia bangun tido terus je 'Hai'. dah la buat muka comel. pastu ajak aku main geletek2. dah kenapa budak ni. tapi badan masih dedar sikit so aku suruh Al monitor n aku gi keje.

lepas tu balik rumah sbb nak sarapan sama2 dgn Al, tengok dua2 terbongkang tido. hahaha ni sape jaga sape la ni. siap2 semua terus hantar Nia gi rumah pengasuh sbb budak tu dah x demam dah. siap ajak main kejar2 kat klinik. owh tadi gi klinik buat checkup. doc scan cakap baby besar bagaikan juara. ala xyah cakap pun tau la. jalan pun dah x larat. harap2 keluar t xde la besar sangat. x larat nanti nak angkat. hehehe

anyway, hopefully dapat puasa penuh. x pun separuh penuh. sbb banyak kot nak kena ganti nanti tapi kalau baby dah x sabar sangat nak keluar aku ok je. hahaha bebel merepek je aku ni. owh weekend xde buat apa. cuma beli barang dapur sikit2 je. x beli barang basah pun. lagipun puasa ni mungkin aku jarang masak kot. tgk kerajinan. kalau rajin masak la, kalau x beli je kot.

owh dan harap jugak x demam. x suka la demam2 ni. balik ni nak makan vit c banyak2. hehehehe





p/s : serius kepala cam dah berpusing2. memang nak demam la ni. adehhhh.....






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...