I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, July 15, 2013

Mee udang best

semalam buka puasa kat rumah mak. kononnya gerak dari rumah kol 6. xde maknanya. kalau dah stat kemas rumah itu ini memang lambat la kan. nasib baik sampai rumah mak ngam2 5 minit nak berbuka. best sbb xyah tunggu lama. lepak kejap je sbb malam tu kitorg nak gi usha baju raya Al.

ari sabtu kitorg buka kat rumah MIL. sebelum buka gi usha baju raya dulu. dapat la baju aku sepasang n baju Nia sepasang. baju Al je x dapat. sbb tula masa ahad tu ingatkan nak cari baju Al tapi die penat lak. masa on da way tu tetiba rasa lapar. singgah restoran tapau la mee udang. kat area rumah aku ni memang banyak jual nasi ayam penyet. sampai rasa muak dah. so bila nampak je restoran mee udang ni terus singgah.

nama restoran Mee Udang Galah. die kat deret depan apartment Melawis. restoran baru lagi. so xde la expect lelebih ke apa. kitorg tapau mee udang galah. harga die rm9 ok. Al dah bising sbb nampak udang die cam kecik je. aku cakap kat die belum cuba belum tau. jangan la marah dulu.

sampai rumah terus panaskan dalam kuali. aku dgn Nia yg ngadap dulu. sekali ngap......perghhhhhh sedap melampau ok. Nia makan sikit dah rasa pedas. terus bagi die air. tapi yg pelik nya tu, die mintak lagi! x padan muka dah merah padam tu. siap jilat2 pinggan ko.

pastu Al lak makan. mula2 die kata rasa cam mee bandung je. tetiba tgk licin gak mangkuk. hahahaha xnak ngaku sedap la tu. nyesal beli satu je. owh udang die memang udang galah tapi versi kecik la. aku mintak Al beli lagi die kat mahal. eleh Mc* tu sampai lebih rm10 boleh je beli. ngada2 kan laki aku ni.

sori la gambar xde. sbb kebulur. hahaha lain kali kalau makan lagi, aku amik gambar k. sementara tu sila la nikmati gambar yg aku google ni. sebijik cam mee udang yg aku makan tapi ni udang biasa. hehehehehe




















No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...