I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Friday, July 12, 2013

Ramadan datang lagi

dah masuk hari ketiga puasa baru nak update. heheheh biasa la cek sibuk nokksss....

anyway, puasa tahun ni berteman kan si kecik dalam perut. masa 1st day puasa tu memang teruk sangat rasanya sbb apa? sbb aku DEMAM! ye demam selesema. masa selasa tu dah mc ingatkan rabu ok la tapi melarat sampai ari ni noks. selesema tu yg buat x tahan. nasib baik 1st day pose tu aku n Al cuti. hehehe Al cuti sbb bini die demam. boleh?

anyway, semalam buka biasa2 je. just beli kuih n lauk sbb nasi masa sahur ada lagi. sbb preggy kena la buka nasi. berbuka berdua je dgn Nia sbb Al keje shift malam. ni pun baby macam x memberi kerjasama. asyik mengeras je. die protes kot sbb x dapat makan. so now tgh fikir sama ada nak terus pose or x. Al suruh buat takat aku mampu jela. n kena sentiasa monitor baby. yela, preggy x wajib pose. cuma aku je yg rasa cam rugi x pose. sbb best tau pose ni. entah la. ada perasaan best di situ. susah nak terangkan camne. jadi tgk la ari ni camne. kalau rasa x larat, mungkin buka pose la kot.

owh cakap pasal pose kan, aku ni tinggal berapa minggu je nak tunggu masa baby keluar. semalam lagi la boleh x aku rasa cam dah nak bersalin? tapi hati ni rasa ragu2 gak. sbb perut memang sakit giler semalam sampai nak bercakap pun xleh. tapi aku fikir mungkin sbb pose kot. bila berbuka je terus kurang sikit. baru 2 hari pose mungkin baby x serasi kot. harap2 lepas ni ok la.

kadang2 rasa cam dah x larat nak mengandung ni. cam bila la baby nak keluar. tapi fikir2 balik, xkan nak paksa baby keluar lak kan? t aku gak yg rugi x pose. so yeah, masih dalam fasa menunggu. harap2 selesema n batuk ni sila la berkurang. jangan tambahkan derita si ibu mengandung ni. hehehehe







p/s : petang ni berbuka berdua lagi dgn Nia. xtau nak makan apa. weekend baru dapat berbuka dgn Al. rindu nak gi bazar sama2. huhuhuhu......





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...