I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, July 3, 2013

Update weekend n diri ini. ceh tajuk

eh aku xde update pasal weekend ari tu ek? hahahaha sori la berapa ari ni cek bz sikit kat ofis pastu penat kat badan ni pun x hilang lagi.

weekend lepas xde gi mana2 pun cuma gi Air terjun Kota Tinggi je. pegi pagi giler. org pun xde lagi. kiranya kitorg org 1st la sampai. masuk sorg kena rm7.50. kereta lak rm3. nasib baik toilet free. agaknya ni kira caj maintenance kot. apa2 la yek. so sampai je lepak2 jap terus mandi.

kitorg gi berlima je campur Nia. so masing2 terus cari port. MIL x mandi. die tolong jaga beg. hehehe Al tukang bawak Nia. boleh x Nia xnak jejak kaki pun dalam air. padahal kalau kat rumah, pantang nampak aku masuk bilik air. sibuk nak ikut. nak main air. ni boleh die peluk Al kuat2 xnak lepas. siap jerit2 lagi.

pastu Al nak gi mandi, so die bagi Nia kat aku. pun sama. peluk kuat giler. tapi aku siram2 air gak kat Nia. bagi die rasa. serius air tu sejuk giler. mungkin sbb pagi lagi kot. dah macam air batu dah. kaki Nia pun naik biru. padahal x masuk air pun. so jirus2 die sikit pastu passing kat MIL tuk tukar baju. mungkin mandi air laut ok sikit kot. x la sejuk sangat kan. tapi aku x suka sbb nanti mesti sunburn. dah la kulit jenis nipis. pakai sunblock pun x guna. hmmphhh

anyway, Al n Mira la yg best mandi. mak buyung duduk tepi je main air. hehehe kitorg lepak sejam je pastu terus tukar baju. boleh lak tetiba hujan lebat. nasib baik MIL dgn Nia dah masuk kete dulu. kitorg jela yg terpaksa meredah hujan pakai payung. sbb ada org tu tolong bawakkan payung. so sweet. hihihihi








Al sibuk tgk fon. yg Mira lak jerit2 suruh Nia pandang kamera tapi hampeh. buat dek je budak tu. apa yg di pandang pun xtau. cam biasa la muka censored. hehehehe

baliknya singgah rumah atuk Al. sampai2 je masing2 terbongkang tido. penat giler macam pegi KL lak. lepak sejam dua terus balik JB. kat bandar Kota jem giler. ingatkan sbb apa la. rupa2 nya ada accident. ala yg masuk paper muka depan tu. masa kitorg lalu, treler dah xde dah. mayat pun dah angkut. cuma ada bangkai moto je. nasib baik lambat lalu. kalau x.....eee seram....

ari ni lak gi keje rasa penat giler. pagi tadi kejutkan Al, buatkan die sarapan pastu tido balik. boleh? hahahaha isteri mithali sangat. owh Al gi keje awal sikit dari aku. tu yg aku sambung tido tu.

kat ofis pun rasa ngantuk je. simptom2 malas dah datang dah. eh bukan selama ni memang dah ada ke? so malam ni mungkin x masak. dah 3 ari straight masak ari ni rasa penat lak. beli kat pasar malam je kot.













No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...