I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, October 16, 2013

Raya lagi ke?

korg ni cuti seminggu ke apa? pagi2 jalan smooth je. nak hantar budak 2 org tu pun senang. dah macam raya aidilfitri lak.

anyway, sbb kan aku masa raya ari tu x beraya sangat so semalam Al macam excited kemain. tapi bangun lambat gak. siap2 pun dah pukul berapa. punyela die x bagi aku masak sbb takut lambat skali call MIL, die kata die x siap lagi. laki aku ni pagi2 dah teringat lepat lui la tu. owh lepat lui tu makanan wajib die di hari raya ye. dah la die paksa aku pakai baju nikah kitorg. nasib baik muat. dah macam pengantin baru lak. malu ai. hihii

so kitorg gerak dekat kol 10 pegi rumah fuang dulu sbb MIL nak gerak saing dgn kitorg. sampai2 je Al dah ajak makan. nampak sangat lapo kan laki aku ni. pastu tunggu MIL n adik2 ipar semua siap kitorg terus gerak gi Hospital Pontian. Fuang masuk hospital sejak ari isnin lepas. jumpa fuang kejap je sbb budak2 xleh masuk hospital kan. aku masuk pun gilir2 dgn Al. bila aku masuk, Al yg jaga Nia n Ari. petang tu fuang dah dapat keluar dah. sekarang ni MIL kena gilir2 jaga fuang kat rumah.

dari hospital, kitorg gerak gi Kota Tinggi lak rumah atok Al. sampai2 je bau lembu. yela, tiap2 tahun famili belah ayah Al akan buat korban. Nia ngeri je tgk kepala lembu kat dapur. atok Al masak nasi beriyani dgn ayam masak merah dan yg paling best nye, sup tulang! memang terangkat beb. tapi masa sup tulang siap masak dah nak maghrib. aku dgn nak mandikan budak 2 org tu dgn nak siap nak balik rumah lagi. dah macam superwoman dah. sempat cuit sikit je. bila taip ni teringat lak. huhuhu x puas makan....

on da way balik agak jem jugak kat area ulu tiram tapi bila dah nak ke bandar jalan dah ok dah. singgah rumah MIL jap pastu baru balik rumah. rasa cam malas lak nak keje ari ni. ngantuk pun ada. aku x amik gambar pun semalam sbb x ingat. hehehehe






p/s : nak makan sup tulang sedap.....nak cari kat mana ek?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...