I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, November 18, 2013

Wedding pakcik bongsu Nia hilang

bz weekend. ingatkan nak rewang ari sabtu lepas tapi Al keje lak. so memerap jela kat rumah. Al balik keje je terus pecut gi Benut. sampai sana dlm kol 12 malam camtu. sorila aku memang langsung x amik gambar. sbb bz dgn anak2 je.

so yeah. pagi bangun siap2 kan diri n anak je. Al memang bangun je terus rewang kat bawah. Nia aku memang biar die main dgn pakcik n makcik die. ye, anak aku ni kira cucu no 2 la. so nak xnak kena la main dgn pakcik makcik. ala umo diorg pun ada yg lebih kurg. so ok la tu kan.

bila pikir balik, aku xde tolong langsung ek? hahaha habis tu nak buek cemano. masa peek hour dlm kol 1 camtu boleh lak Ari menangis x berenti. aku tengok Nia tgh main dgn sedara mara die. so ok aku uruskan Ari. siap tukar lampin, duduk dlm kete sbb nak guna aircond pun Ari x senyap gak. last2 aku x tahan, aku panggil Al suruh die dukung. eh senyap terus ko.

lepas tu Al la yg sambung jaga Ari. aku lak nak cari makan. yela x makan lunch lagi. tgh sedap nak makan tu, aku pun cari Nia. yela kot2 anak aku tu x makan lagi. cari2 x jumpa. aku tanya SIL, Ain die xtau. makcik aku kata, Nia dgn mak aku kat atas. so Al naik atas rumah. tanya diorg semua xtau. turun balik.

xkan ikut mak aku balik? aku terus basuh tangan n cari Nia kat celah2 org ramai. tau aku jumpa Nia kat mana? die tgh sedap minum air sorg2 ok! aku pun apa lagi. baran la. Nia ni kan jenis x takut org. so die main ikut je sedara mara die gi mana2. pulak tu sedara mara die ni x tau die ikut diorg. so kejap die iku org ni, kejap die ikut org tu. nasib baik die ikut sedara mara die je. hadui la anak. sakit dada mama tau.

pastu bila aku n Al tgh makan pun sama. tgh sedap2 makan tetiba je die hilang. rupa2 nya gi basuh tangan. independent betul anak aku ni. tapi tu la buat aku risau je. dah la pendek. kalau lalu sebelah meja tu, aku langsung x nampak die tau.

masa nak balik pun sama. aku n Al dah siap2 salam semua tetiba tgk Nia xde. rupa2 nye main dgn sedara die dlm bilik. ni baru anak dua. kalau dah 10 camne lak tu? hahahaha ada hati nak anak 10 ek?

anyway, balik je rumah, Al memang pancit habis la. die ni kalau tolong memang over tau. sampai urat tangan tegang. yela sbb undangan lebih 5K kot. 18 khemah rasanya tapi lauk habis. tinggal nasi n ayam goreng je. dah macam rumah terbuka YB lak. yg masak FIL memang terbaik la. FIL kan memang tukang masak. tu pun diorg bagi nasi buat aku bawak balik. banyak giler. aku bagi kat pengasuh Nia. boleh budak2 kat situ makan dari aku simpan je x habis.

lupa lak nak ucap
Selamat Pengantin Baru Fak Epol n Cik Jiha.
moga kekal bahagia hingga ke jannah. =)




majlis nikah diorg 2 Nov 2013








pengantin berarak








SIL Mira dan Ari



*pic dari FB Mira. hehehehe thanks








ok la. penat lak taip ni. dah la bulan ni memang ofis aku bz giler. bila la nak gi bercuti ni?





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...