I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Tuesday, December 31, 2013

Date Night....again

minggu lepas ari jumaat aku dah naik keje dah tapi malas lak nak update. biasa la cuti panjang. plus gambar banyak pada Al n SIL. so tunggu la bila aku dah transfer baru aku update pasal cuti panjang tu k.

anyway, semalam aku amik cuti lagi. konon nak setel benda kat bank tapi x setel gak. Nia n Ari aku hantar kat rumah pengasuh. kebetulan Al masih bercuti, jadi kitorg decide nak gi tgk movie. keluar pun dah pukul berapa kan. Al cam biasa la kalau lepak2 kat rumah je mesti tido. so nak kena tunggu die bangun dulu, siap2 baru leh gerak.

kitorg g CS sbb sana banyak pilihan movie. nak tgk Papadom 2 tapi xde lak. dah habis tayang ek? entah. tgk jadual, yg paling dekat cuma cerita Police Story 2013. ok la dari xde. macam tah apa2 je dating tgk cerita action kan? sebelum masuk panggung gi isi perut dulu. yela x sarapan tetiba brunch. memang petang dah lapo balik dah.








makan char kuetiao yg x macam char kuetiao yg pedas nak m*&^%s dgn abc rm5.60.
makan kat rooftop
dgn hujan renyai2.

macam x berbaloi.

tapi sbb aku nak makan goreng2, so terpaksa makan situ yg terdekat n harga boleh terima lagi. dah la servis macam tah apa2. memang la self-servis tapi masak lambat bebeno. aku dah makan separuh, nasi Al x sampai2 lagi. padahal nasi goreng je kot.

owh abc biasa2 je. dah la sikit. sedap lagi Kg Melayu punye. di sebabkan nasi Al sampai lambat, kitorg pun masuk panggung lambat. nasib baik lambat 15 minit je n masih boleh paham jalan cerita. overall cerita Jackie Chan memang best. cuma kurang action kot. maybe sbb die dah tua.

balik dari movie singgah rumah MIL jap baru gi amik Nia n Ari. Al cuti sampai esok. lepas ni akan kembali keje cam biasa. aku dah stat keje ari ni. xtau bila dapat jalan2 lagi. nak kena simpan duit balik la ni. ari tu duit dah banyak habisssss.......







p/s : malam ni xtau nak makan apa. ye, masuk keje terus shift malam. dah la musim hujan.....lapoooo......




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...