I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, March 24, 2014

Besday girl

tajuk xleh blah kan. padahal xde la girl sangat.
umo pun dah nak 3 series dah.
ye, saya dah makin bertambah umo. uhuk uhuk...

anyway, besday aku kan hari keje so xde la celebrate ke apa. Al pun cam bz je so malas nak mintak apa2. tapi aku ada la buat nasi ayam n beli kek. ye, ari jadi sendiri kena beli kek sendiri. nasib baik x sambut sorg2. so Al balik je keje terus bagi die makan kek. pastu die wish hepi besday.

owh lepas tu die nyanyi hepi besday. comel je abg Jebat kita ni. hehehehe nak jugak abg Jebat kan.

esok nye keje cam biasa. ada la few kawan yg wish. dah la minggu lepas keje sehari je. sbb Ari boleh lak demam. aku ingatkan kena demam campak. rupa2 nye die ada ulser. patut la nangis je.

anyway, ari jumaat akak n mak ajak aku gi makan. kira celebrate besday skali la. makan kat Restoran Upin Ipin. besday mak nye tapi kena ikut selera anak. nak buek cemano kan. sampai sana dlm kol 3 lebih gitu. sampai2 je Nia nampak gambar Upin Ipin kat depan pintu die dah eksaited sangat dah. hampir2 langgar kaunter kat dlm tu. hahahaha









sementara tunggu makanan sampai, layan Ari main jap. masa ni Nia sibuk tgk cerita Upin Ipin.










chicken chop, iced lemon tea (mak), air bandung dan sirloin steak (aku).

order kitorg sampai lambat. ada la dlm 15 minit kot. sampai habis mee rebus akak. licin ok. (sbb tu xde dlm gambar) sedap la mee rebus die walaupun masin sikit. steak n chicken chop ok la. pun masin gak. 

makan bergilir-gilir. di sebabkan akak habis makan dulu, jadi die la yg kena tgk2 kan Nia. dapat la mama Nia makan dengan tenang. bukan slalu dapat kan. so kena la guna peluang ni sebaik mungkin. ada la dekat 2 jam kot kitorg kat situ. yela biar Nia puas main baru ajak balik. tu pun die sibuk amik barang2 souvenir kat situ buat main. pastu suruh aku beli. aku buat dunno je. hahahaha

mak la rajin melayan. last2 mak belikan fridge magnet je. tu pun satu je dah rm12! kalau hari2 makan kat sini mau hari2 kena beli souvenir Upin Ipin. harga makan semua bagi aku ok la. standard makan tempat class A kan. nasib baik org belanja. thanks Akak! ye kena up die sikit supaya leh belanja selalu. hehehehe






p/s : sampai rumah je mak terus sorok magnet tu. hahaha yela xnak bagi Nia buat hak milik. nenek sape la tu.





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...