I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Tuesday, March 11, 2014

Hari2 keje boring nye....

ni kisah betul ok. sbb macam xde benda menarik pun yg jadi. dah la sekarang ni macam xde masa lapang kat ofis tu. macam ada je benda nak kena buat. nampak sangat selama ni keje aku ngulor je kan. hehehe

anyway, dah 2 ari aku xde masa nak masak. sbb bila balik keje je merayap. so ofkos la makan luar or tapau je. jadi balik ni dah plan nak masak. menu xtau lagi. tgk la jap lagi aku gogel menu yg sedap2. ceh macam rajin je nak masak best2 kan. kang ada yg tetiba masak telur mata je. x kisah la yg penting masak kan...

semalam gi pasar malam kat Kg Melayu. cari murtabak tapi cam xde lak org jual murtabak. so beli kuetiao goreng n keropok lekor je. masa tunggu giliran tu ternampak la org jual roti potong kaler2.


'apa tu?' tunjuk kat Al pakcik jual roti.

'roti potong la'

'jual camtu je?'

'xla. nanti die akan tolong sapukan jem atau marjerin kat roti kita baru la kita beli'



aku macam konfius gak bila Al cakap camtu. tertarik pun ada. so aku beli la satu buku. pakcik tu tanya nak perisa apa. Al cakap campur2.

pakcik roti tu amik satu buku roti, kluakan dari plastik. die amik roti 2 keping, sebelah sapu marjerin sebelah lagi sapu kaya. pastu satukan. amik 2 keping roti lagi. sebelah sapu marjerin sebelah lagi sapu jem lak. die buat camtu sampai la habis pastu masukkan balik dlm plastik. dah macam jakun lak aku. sebuku rm3.50 je tapi roti die lembut gilerrrr.... slalu kan beli wafel je camtu ni roti lak. rasa best gak.

so boleh paham x nape x masak?

ceh pandai je buat alasan kan aku ni. nasib baik Al x kisah. hehehe

weekend pun xde ke mana pun. just duduk rumah lepak2 tgk tv. ini bukan penipuan ye. selama ni kalau weekend x penah lepak kat rumah. mesti akan lepak rumah MIL atau mak. tapi ni 1st time lepak rumah. best jugak rupanye. xde la sibuk nak kemas baju ke kemas rumah sangat ke. kalau kemas pun buat slow2.

tapi Nia xde. die gi rumah MIL. sbb tu la boleh bersenang lenang kat rumah. hehehe kalau x mau macam tongkang pecah. kejap sepah kat depan kejap sepah kat depan bilik air lak. hehehe












No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...