I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, April 28, 2014

Semalam punye cerita

hari minggu xde buat apa. sbb Al keje. ye kalau Al keje memang xde kemana sangat plus aku pun keje. cuma hari sabtu gi kenduri exclassmate kat dewan EC (English College). pegi dgn Ezi. konon nak jumpa la budak2 yg lain tapi ramai lak yg x datang. yela sekrang semua dah berkeluarga dan berkerjaya kan. ni si Ezi ni xtau la bila nak tamatkan zaman bujang. sapa berkenan sila la pm no fon atau emel anda pada saya ye. hahahaha iklan jap.





amik pic dari jauh je. hahaha xde la ada pic dgn pengantin tapi tu buat simpanan je. hehehe

owh Selamat Pengantin Baru Farizshan n pasangan!!!




semalam amik Nia kat rumah MIL. tinggalkan die kat sana dari ari Jumaat sbb nak gi kenduri kawin tu la. patutnye tinggalkan Ari sebelum gi kenduri tapi dah mamat tu menangis je nak mama die terus x jadi. nasib baik Ezi tu dah biasa layan budak kecik n dalam dewan die x meragam sangat. dah la tetamu semua cam org VIP je.


lepas amik Nia terus gi makan. yela sarapan pun x terus klua memang kebulur la kan. pastu ingat nak gi Kipmart. ye sejak dari hari tu lagi x pegi pasar. barang basah kat fridge dah naik kering dah. tapi bila kira2 minggu ni macam xkan masak sangat sbb 1 mei nak gi family mesti x masak punye. pastu weekend lak gi rumah mak atau MIL. so pikir xyah la. masak je telur goreng.

tapi rasa nak berjalan gak so Al ajak gi Giant je. dah la Giant yg dekat dgn rumah aku tu. macam xde tempat lain. tapi Al memang suka gi Giant sini. tah kenapa tah.

sebenarnya nak beli kordial je. pusing2 skali tgk ada offer pampers drypers. nak beli tapi kat rumah dah ada 2 pek Pet Pet. Al cakap beli lain kali je. huhuhu terpaksa ikut cakap Al walaupun ada rasa cam nak beli gak semalam. yela ikutkan aku x suka sangat Pet Pet sbb semua saiz warna sama. kalau Drypers saiz lain, kaler pun lain. ye, itu je alasan die. hahahaha tah apa2 tah. tapi best la kaler lain2. senang nak tau mana kakak punye mana adik punye. kalau x sama je. pastu nak kena ukur la apa. leceh tau. hahahaha masalah mak2 sangat.

anyway, x dapat beli Drypers, dapat beli tilam baru. last day offer lak tu. ala tilam yg jenis kena pam tu. slalu harga dekat rm80. semalam offer rm60 siap dgn pam. masa nak bayar tu boleh lak pam tu xde barkod. dah satu keje nak kena gi customer service sbb diorg scan barkod lain pastu harga x sama pastu kena isi borg nak refund duit sbb terlebih bayar. fuhhh dekat 30minit gak la nak setel. padahal terlebih rm5 je.

pastu malam tadi eksaited sangat terus bentang n pam tilam baru. hahaha ok la tapi cam tinggi sangat pulak. takut je Ari jatuh. jadi Al n Nia tido kat tilam tu, aku n Ari tido kat tilam lain yg rendah sikit. masa nak tido tu boleh lak Nia cakap xnak tido dgn papa. nak tido dgn mama. dah aku lak kena bersempit2 tido 3 org satu tilam. bila aku gerak naik tilam Al je, Ari dah menggagau cari ketiak mama die. aduhai...last2 aku gak sakit leher tido berhimpit. sabar ye D....t diorg dah besar mesti ko rindu nak tido dgn diorg. ni jela masa untuk ko manja2. ye sabar....sabar....





p/s : sejak dah pandai berwhatsapp ni Nia lak sibuk nak cakap dgn maklong. siap video call ok sbb die dok ulang2 video tu sampai aku bosan. hahahah padahal tiap minggu jumpa. layan kan jela......




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...