I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, May 4, 2014

Family Day cuti Hari Buruh

hari ni keje shift malam. cam malas lak nak keje. lagi2 sbb ari ni ari Ahad. Al cuti aku pun jadi malas nak keje. cam best je lepak rumah. minggu ni rasa cam nak lepak rumah jela. malas nak keluar. ok gak kan. hmmm....

anyway, minggu lepas berjaya gi Family day dak ofis. xde la ramai pun. gi 6 family je kot. bukan satu ofis pun pegi. cuma budak2 grup aku je. malam sebelum tu Al cakap die x sedap badan. rasa cam nak demam. tido pun siap selimut n gigil2 badan. Ari pun badan cam dedar je.

so pagi tu ingat nak kensel je tapi xde lak org nak ganti. pastu dah bayar kan so nak xnak pegi jela. boleh lak MIL col bagitau kete diorg rosak. dah la 1 mei kan takut kedai x buka je. kitorg gerak ke Kota Tinggi kol 8. sampai rumah atok Al terus amik barang kete yg rosak nak buat sampel pastu patah balik JB sbb kedai kat Kota semua tutup.

sampai Kota balik dekat kol 1 dah. nasib baik ada kedai buka. pasang barang kat kereta MIL pastu terus konvoi gerak ke Tanjung Sepang Beach Resort. budak2 ofis aku awal2 dah sampai sana sbb nak kena daftar kan.




pic dari google




kitorg sampai dekat kol 4. checkin terus lepak dlm bilik. yela penat kot. tapi adik2 ipar aku dah beria2 nak gi mandi laut. diorg pegi bawak Nia. aku gi bilik ketua aku dulu. yela diorg nak stat bbq kol 6. so tolong2 diorg sikit pastu terus gi mandi laut dgn Al. ye, demam2 pun ngada2 nak mandi laut. x pegi kang takut kempunan lak kan. hehehehe

lepas dah siap mandi pakai baju cantik2 jenguk dak2 ofis. diorg dah stat bakar lite2. xtau nak buat apa sbb keje semua diorg dah buat so ajak Nia main buai. ajak Al die bukan nak.






main buai. xnak layan mama die amik gambar.











peace yo!










main tali jap la.










ni betul2 malas nak layan ni. hahahaha









proses bakar-membakar.




malam tu stat makan kol 9 kot. makan berdua je dgn SIL Mira sbb yg lain2 penat. diorg kan pagi tu dari Mersing. Al pun demam lagi. Nia lak sibuk main dgn kawan baru die langsung x ingat nak makan. nasib baik aku ada tapaukan untuk diorg. so Nia makan lebihan diorg je. lepas acara makan2, ketua aku bagi ucapan sikit. pastu ada acara tukar2 hadiah. aku dapat hadiah bekas lauk ke apa tah. xtau nak isi apa.

pagi tu diorg ada sukaneka sikit. aku x join sbb Al kan demam. pack siap2 semua sbb patutnye ari jumaat tu Al keje shift petang tapi dah x sihat so nak amik mc la. kol 10 kitorg dah gerak balik JB dah. MIL n SIL balik lambat sikit kot.

kesimpulan nye family day ni kira ok la.......kalau Al x demam. sbb macam x best nak bersukaria sangat tau. plus bawak budak kecik macam susah nak ikut timing org lain. mungkin ni last kot ikut diorg. nak kena tunggu budak2 ni besar sikit kot.

di akhiri post ini dgn gambar budak kecik nih.





hensem x saya? 












No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...