I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, July 9, 2014

Menu bulan Ramadhan

ye, bulan ramadhan datang lagi. dah puasa ari ke berapa baru nak cerita pasal bulan pose. biasa la ai bizi noks. lagipun minggu ni aku keje shift malam. buka pose lak sorang2. dgn terkejar2 masa nak makan, solat pastu nak masuk ofis balik. memang x sempat la nak beramik pic bagai dgn juadah.

rasanye sekeping gambar juadah pun aku x amik. menu berbuka aku simple je. macam tahun2 lepas gak. ada main dish, kuih2 sikit pastu air. itu je. kang beli banyak2 membazir lak. di sebabkan minggu ni keje shift malam, memang x pegi bazar pun. lebih suka masak sendiri je. yela, buka pose pun sorg2 kan sbb kebetulan Al pun shift malam minggu ni.

pegi bazar ada la 2-3 kali tapi macam dah malas la. plus xtau nak beli apa. aku kalau beli pun murtabak, roti john atau sate je. ari tu ada la jugak cuba beli roti jala. x sedap ok! lagi sedap aku masak sendiri. dah la kari rasa bawang putih kuat pastu roti die cam x best. padahal nak buat bukan susah pun. tu yg aku malas sangat nak beli kat luar sbb dapat stok org meniaga cam ni la.

tetiba rindu nak makan kuih tako. tahun ni mungkin xkan dapat makan sbb mak dah balik kampung duduk dgn atok!! huwaaaaaaa!!!!!! x dapat makan kuih best2. owh cakap pasal mak, minggu lepas saje la balik kampung x bagitau mak. saje nak buat surprise. hehehe mak pun x masak apa sangat sbb banyak org bagi. tu pun ada yg lauk semalam punye. hehehehe

kitorg gerak dari JB lepas asar sampai BP ngam2 lagi 10 minit nak berbuka. esok nye kol 10 pagi dah gerak balik JB. kejap je kan? nak buek cemano. Al tu bukan banyak cuti pun.


owh semalam menu berbuka aku best sangat2 sbb masak sendiri je. hahaha

menu semalam :
nasi goreng kampung yg sangat sedap, agar2 bandung cincau, air mangga fresh dan popia otak2(frozen goreng sendiri). supper makan roti peanutbutter lagi. hehehe

menu hari ni pun sempoi je.
nasi putih + labu n kacang masak lemak + ikan kapak goreng, sandwich sosej blackpepper dgn cheese, air kordial durian belanda. dessert donut filling coklat. sedap ya amat ok.

banyak ke? memang x la. aku ni jenis makan sikit tapi banyak jenis. aku kalau berbuka kena ada kuih 2 jenis, main dish macam nasi ke mee ke. pastu kena ada dessert gak. suka yg manis2. pastu mesti nak makan benda rangup2 cam kacang ke biskut ke.

sape yg x biasa tgk memang ingat aku makan banyak tapi sebenarnya aku makan banyak kali. sbb tu susah nak naik berat badan kot. nak naik camne, baru naik sekilo dah terus hentam gi joging. hahaha tapi sejak kaki terseliuh tu, Al suruh aku slowdown sikit. kena tunggu kaki baik betul baru stat bersenam balik.





eh tahun ni x gi makan bufet la. bila nak gi ek? sape free tolong bawak kan. dah lama x gi makan bufet. teringin nak makan banyak2 n sedap2. fuh best nye.




p/s : malam ni nak masak ikan pari bakar la. buat sahur esok. nyammsss....





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...