I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, August 11, 2014

Kakiku sakit lagi

really aku dah naik geram pulak dgn kaki aku ni. sejak terseliuh hari tu, kaki kanan aku ni jadi sensitif sikit. xleh jalan banyak, xleh diri lama2, xleh lasak2, lompat.... lagi la x boleh. tapi masalah nye tu la, aku ni kan jenis keras kepala sikit. x reti duduk diam.

sebelum cuti raya ari tu, budak2 ofis aku ada buat photoshoot gambar raya. memang tiap tahun pun diorg buat. biasa tu amik gambar kat tangga, amik kat pokok, pastu tangga lagi. ni tetiba diorg ajak amik gambar sambil lompat pulak. dah macam budak2 baru nak up plak amik gambar lompat2 ni. dah la aku x biasa. so aku lompat la jugak. sikit. x macam lompat pun. lebih kepada menjungkit kaki je kot.

lepas lompat tu kaki aku ada la rasa sengal sket. tapi x teruk la. pastu masa raya pertama boleh pulak aku jatuh dlm bilik air! dah macam nangka busuk dah. so jumaat lepas baru gi urut. ye, lambat kan. nak buek cemano. semua org bz beraya kan. tukang urut pun nak beraya gak.

anyway, lepas urut aku ingatkan ok la. tak ok. kaki aku rasa sakit bila pijak. pastu macam timbul urat. so nak xnak terpaksa la gi tempat uncle kat Kg Ungku Mohsin lagi. pegi ari sabtu. ikutkan aku keje ari tu tapi aku tukar dgn kawan. aku bajet dua hari baik la kan. skali uncle tu cakap 3 hari baru baik. dah la kaki aku lepas urut tu xleh jejak langsung. x pasal2 semalam Al ajak aku beli tongkat ketiak.









dah la kena beli sepasang sbb die x jual satu-satu. pakai nye berapa ari je. aku dah cakap kat Al xnak tapi die paksa gak. die kata kaki aku ni asik sakit je. 'pakai tongkat mesti baik terus'. baik bos. saya yg menurut perintah.

semalam aku duduk je. Al tolong bawak kan makanan, bawakkan air. die siap masak ok. hahaha budak2 pun die yg tolong mandikan. die suruh aku duduk diam2 je. so suwiitttttt. tapi boleh pulak aku duduk diam. baju dah dua bakul x basuh lagi. nak xnak kena basuh, pakai mesin basuh je tapi Al yg tolong angkatkan la. ni lepas balik keje nak kena sidai plak.

ye terpaksa masuk keje sbb dah tukar dgn kawan aku kan. plus die dah sound aku awal2 jangan mc. dah memang sakit nak buat cemana. wadehel. datang je la walaupun jalan macam bercinta.

ni pun aku duduk satu tempat je. dari tadi x berganjak. malas. plus, x bawak masuk tongkat. malu nak pakai dlm ofis. hehehehe






p/s : lapa.......menunggu org belikan aku sarapan. huhuhuhu.....




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...