I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, January 28, 2015

Weekend update n beloved Ari

dah ari selasa baru nak update. nak buat cmne dah iolss bz. lagi la sejak kena uruskan benda baru membuatkan cek bertambah bz. nasib baik bukan nak siapkan cepat. kalau x mau pitam berkali2.

weekend xde buat apa sangat kot. sbb Al kan jumaat keje so kitorg lepak rumah je. owh ari kamis saje la balik keje awal sbb nak gi dating dgn Al skali wayang kat mall tu tutup okeh. kitorg ni dah la berkejaran nak kejar slot kol 1 skali tutup laks. x pasal2 terbeli tudung baru. Al lak terbeli kasut baru. hehehehe

ari sabtu lak dah petang sikit baru keluar. xtau nak gi mana. ajak Al gi shopping kompleks die xnak sbb baru je beli kasut. die tu bukan boleh. ada je benda nak beli. nasib baik ada wife yg x suka shopping. hehehe pastu lapar. aku kan kalau weekend memang biasa x masak. so ajak la Al makan kat restoran Upin Ipin. sebenarnya nak makan kat kedai asam pedas sebelah restoran tu tapi dah Nia n Ari nampak gambar Upin Ipin terus nak masuk restoran tu. terpaksa la ikut.

nak tau review makanan sila klik sini.

lepas makan ingat nak pusing2. tapi cam panas la pulak. so singgah Mydin jap beli barang terus balik rumah.

ni lak gambar Ari..







masa ni die sibuk menyanyi siap geleng2 kepala.
padahal yg klua bunyi wa wa wa wa we we....je.
aku ada rekod video tapi gelap la plak.
sila abaikan backdrop blakang tu. rumah macam tongkang pecah. xtau nak cakap apa dah.....

sejak 2 menjak ni Al suka la plak ajak amik budak2 ni naik moto. lagi senang kata die. sbb rumah pengasuh kan depan skola so kadang2 kitorg amik Nia n Ari bertembung dgn budak2 balik skola. ari tu selamba je org naik moto langgar kete kitorg nasib baik xde apa2.

ari isnin Al gi kedai moto nak betulkan moto die bawak Nia. pastu kena tahan polis. balik je rumah, Nia ada helmet baru okey! nasib baik x kena saman.








Ari sibuk main helmet.
org nak amik gambar asik lari je budak ni. die stay 1 minit je x sempat mama die amik gambar die dah blah dah. menggeramkan sungguh tau budak ni. masa ni Nia sibuk main anak patung. pastu bila nampak adik die pakai helmet die die nak. mama apa lagi. amik helmet terus gantung. so dua2 x dapat. mama kan adil. hehehe



p/s : dah berapa ari amik budak2 naik moto cam best la plak. =)



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...