I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, February 23, 2015

Cuti CNY 2015 dan skuter hip

hai korangsss....

masih lemau lepas naik cuti panjang ke? iolss kalau boleh nak lepak tido guling2 kat rumah tapi memandangkan keje menimbun xde sape nak tolong buatkan terpaksa la iolss keje. sob3

cuti CNY xde gi mana2 pun sbb Al ari sabtu dah keje. so kami plan balik kampung jela. dah lama x jenguk mak kat kampung. balik2 mak yg datang rumah aku tgk Nia. ye, die rindu cucu die je. xla rindu anak die jugeks. hehehe

kitorg gerak lambat sbb nak kena hantar moto ayah dulu. yela Adik dah habis praktikal. die kan gi praktikal naik moto ayah. so kena la hantar balik. sampai GP kol 10. poyo kan konon nak klua awal. last2 kitorg gerak dekat kol 11. masuk highway jem giler. so aku suruh Al lalu jalan biasa je. tapi jem jugak. nak buat apa. redho jela. sampai2 je rumah mak kitorg terus pengsan.

bangun tido dah kol 4 petang. hahaha bagus x kitorg ni. owh balik kampung Akak n Adik ikut skali. BIL keje. Adik nak balik U ari ahad tapi tiket x beli lagi. die tu suka buat keje last minit. nasib baik ada kakak die yg prihatin yg nak tolong belikan. hahaha ala sambil2 tu jalan2 la skali. tu pun dapat tiket kol 7.30 pagi. nasib ko la dik kena bangun awal. lepas beli tiket, singgah The Store beli kudapan sbb konon nak gi Pantai Minyak Beku. boleh lak Nia buat perangai. rupa2 nye die nak tido. haishhhh

sampai Minyak Beku masa tu dah nak maghrib tapi orang ramai macam kehapa tah. nak parking pun kena beratur. Al dah malas dah masa tu. so aku cakap balik jela. bukan ada apa pun kat sini kan. sampai rumah ngam2 azan maghrib. hehehe

malam nye aku n Al klua dating lak. kat BP cuma ada dataran jela kalau nak lepak pun. x macam kat JB. ada dataran JB, ada Stulang, Danga Bay. owh i miss JB. huhuhu pastu nampak bebudak naik skuter yg macam skateboard tu. ala yg ada pemegang die tu. yg camni :









Al macam nak naik tapi segan sbb ramai bebudak je yg naik. Al kata kat Singapore ramai je yg gi keje naik skuter ni. tapi kalau nak suruh aku gi keje naik skuter ni memang xla. dgn nak bawak anak nye. anak aku nak duduk mana. tapi macam best je naik skuter ni. kitorg balik rumah dekat kol 12 malam. bosan2 pun 2 jam gak kitorg lepak kat situ. sajela mengimbau zaman remaja. dah tua dah kami ni. huhuhu thanks mak n akak tolong jagakan bebudak. =)

esok nye lepas solat jumaat kitorg terus gerak balik JB. sebelum tu singgah dulu Ayer Hitam beli kudapan. ada org tu ngidam nak makan putu bambu. hehehe aku la tu. ;P










kesian husband kita kena beratur. sayangggg awak ketat2.
tapi putu bambu die memang sedap n femes.
satu polistren baru rm3.
hahaha sempat lagi promote
ala sharing is caring kan...






ni lak gambar ari selasa minggu lepas. masa tu Adik tengah makan tetiba je Nia menyelit sekali. padahal sebelum tu aku dah suap makan nasi dah. saje nak manja dgn Maksu die kot. Ari yg susah nak makan pun sibuk mintak suapkan. dalam banyak2 gambar, gambar ni je yg ok. cam biasa la Nia aku suruh posing die posing yg bukan2. Ari gak yg comel lote.

tapi rumah cam sunyi je sejak Adik balik U. Nia pun sibuk tanya Maksu die. tah la cam best je kat rumah ramai org. xpela bulan depan Al dah balik ke shift asal. no more night shift. x sabarnye. xde la hari minggu je baru boleh lepak sama. like banyak2 kali. =)





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...