I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, March 9, 2015

Majlis pertunangan Mira

sabtu lepas adalah hari pertunangan SIL, Mira tapi aku langsung x amik gambar. sbb malas. boleh? hahahaha

anyway, aku g rumah MIL ari jumaat petang. tu pun kelam kabut. yela dgn nak mengemas rumah dulu, kemas baju la apa la. yg Al keje nye nak cepat je. biasa la lelaki. lagipun petang tu Al keje. so kena la gi rumah MIL awal2 tolong apa patut. sampai2 je rumah MIL terus kemas rumah. nasib baik SIL Ain dgn husband die ada tolong skali. kalau x mau pitam iolss. kol 1 pagi baru kitorg tido okeh. yela siap potong bawang apa semua.

pagi sabtu tu, aku buat sarapan spagetti goreng. licin uolsss. diorg makan siap bertambah. hihihi lepas ni boleh la meniaga spagetti goreng. hahaha suka berangan tau aku ni. rombongan meminang datang tgh hari. ni kira risik terus tunang la.

menu hari tu nasi putih, asam pedas ikan parang, sambal goreng(org jawa mesti ada menu ni), ayam masak kicap dgn urab(kerabu sayur). memang terangkat la makan. aku buatkan dessert puding kastard berkuah. pun laku gak. pastu ada kuih2 cam karipap, kuih tako, tapi yg paling win mufin epal. sedap gilos. xtau sape yg buat. aku siap tapau bawak balik. heheheh

punyela penat rewang kat rumah MIL hari ahad terus demam selesema. ni jangkit dari Ari la ni. die dari jumaat kot dah selesema. tapi biasa la budak kecik ni. die rileks je boleh main semua. cuma x selera makan jela. mama die lak kena terus kepala asik pusing pastu nak tido je keje nye. ari ahad tu memang dah x larat sangat dah. nasib baik Al off ari ahad. so pagi tu hantar Nia gi rumah pengasuh, Ari lak tinggal je kat rumah. sbb die selesema lagi kan. kang jangkit lak dgn budak lain.

ni selesema dah baik, sekarang batuk lak. malam tadi dah minum air lemon n minyak kelapa dara. ari ni dah macam ok dah. cuma ada kahak jela.

aku sebenarnya nervous ni. xtau nak cakap camne. hopefully semua nya akan ok la. ari kamis ni ada appointment kat hospital. pasal kaki aku la. tapi rasa macam dah ok. cuma xleh diri lama je. (ayat sedapkan hati) am crossing my fingers.


p/s: i smell a wedding. =)
      anyway, congrats Mira!!!





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...