I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, June 21, 2015

Selamat menjalani ibadah puasa

naik keje rasa macam malas lak nak buat keje. fefeeling bulan madu lak. eheksss tapi bila dah mula buat keje terus mood keje tu datang balik.

anyway, cuti awal ramadan ari tu aku ikut akak n BIL balik kampung. Al cam biasa la keje. sampai rumah mak kol 10 kot. terkejut mak nampak aku depan pintu. sbb aku x bagitau mak pun nak balik. Ai n husband lak sampai pagi tu. masa aku sampai tu, die tgh tido. penat la tu.

akak lak lepas hantar aku terus gi rumah MIL die. esoknye baru die tido rumah mak. x lama pastu Ai bangun terus ajak mak beli barang dapur n barang nak buat kuih. semangat tol. aku xde maknya. aku main tunjuk je. hehehe Nia ikut skali. aku malas nak ikut sbb xde benda pun nak beli. plus dah time Ari tido. die tu bukan boleh. ada gak yg buat aksi tah apa2 nanti.





budak terlampau aktif. 



kacau kucing pakai lidi pastu kena muka sendiri. terus ada misai. meowww

masa 1st day sampai tu memang Nia dgn Ari asik main kucing je. sampai kucing tu nak makan pun segan. dah budak 2 org tu asik ikut je hadehhhh....... malam tu mak buat meehoon black pepper. owh sedapnye. lepas buka pose, Ain n husband terus buat kuih. aku sambung lepak. hehehehe

ari jumaat lak aku dah request dgn mak nak kuih tako. lama x makan. so awal2 kitorg dah siapkan acuan die. pastu melanguk xtau nak buat apa. hehehe petang tu depan rumah mak ada pasar malam. ingat nak beli ayam goreng rangup la. masa tu akak n BIL dah balik. so diorg gi dgn Nia. aku lak gi berdua dgn Ari. boleh x Ari nak dukung je. pastu semua benda die nak. bila x dapat, nangis. dah la nangis kuat giler sampai mak kat rumah pun boleh dengar. tapi kat pasar malam xde apa sangat. ramai org berniaga kat bazar kot. aku dapat beli air soya je. sbb Ari dah meragam kannn....haishhhh


malam tu buka pose
makaroni goreng,
nasi goreng atuk,
kuih tako,
air soya
air mata kucing tawar hebeh

ingatkan malam tu nak tido rumah atuk tapi malam tu gak maksu n family sampai. so x jadi. esoknye, lepas zohor kitorg pun terus balik rumah. ingatkan dapat la buka pose dgn Al. xde maknanya okeh. die OT. sedih iolsss tau. nasib baik malam tadi Al balik keje kol 1 pagi die kejut aku. so temankan la die makan(sahur) jap baru tido. tido mati okeh sbb aku lak terlepas sahur. huhuhuhu

Al suruh aku buka je. tapi aku rasa ok lagi ni. lagipun keje aku duduk je. x pakai banyak tenaga pun. kalau tahun lepas, bila aku miss sahur memang x tahan sampai petang la. sbb masa tu breastfeed lagi kan. sekarang putus susu so dah ok dah. Ari pun bila aku nak bagi die susu, die buat muka pelik lak cam nak cakap 'mama buat lawak ek? x kelakar pun.' tetiba aku lak yg malu. ehihihihii.....




p/s : xtau nak buka apa ari ni. murtabak pun ok gak kan? hmmm....


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...