I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Tuesday, July 28, 2015

Riadah di Hutan Bandar, JB

ari jumaat lepas, kol 7.30 pagi Al dah jerit2 suruh bangun. die ajak gi jogging. jogging???

agaknya lepas raya die rasa badan dah berat kot. ala dari bulan puasa lagi die dah berat. patutnya bulan puasa la kurus kan. ni x, membesar bagaikan juara je aku tengok. hehehehe

anyway, dah la x cakap awal2. budak dgn belum bangun nye, pastu aku nak kena pack makanan diorg lagi. setengah jam pastu baru gerak. Al ajak gi Taman Botani tapi tutup la pulak. so dah alang2 kat bandar kan, terus jela ke Hutan Bandar. syok la budak2 ni. last aku pegi sini masa tu Nia kecik lagi kot.

pegi awal pagi, tapi dah parking dah hampir penuh. nasib baik dapat parking.

kat Hutan Bandar ni ada area waterpark. xde la besar mana tapi ok gak la kalau nak buat lepas mandi cam kat swimming pool tapi di sbb kan x plan nak ke sini, kitorg x bawak baju lain lak tu. jadi Ari n Nia main kat gigi air jela.





bodyguard sentiasa di sisi okeh. 
pastikan budak2 ni x mandi. hahahaha








si kecik ni pun sama naik dgn kakak die.





 lepas main air, budak2 lapa. nasib baik aku dah siap bekalkan sandwich sardin. Al gedik xnak brekfes omputih katanya. =P

sambil makan, sambil sambung main buai. Al lak gi jogging. tetiba Akak col cakap nak datang rumah aku. eh bukan nak datang tgh hari ke?

mak su ajak kitorg raya rumah die. die ada buat makan2 sket. mak n atuk memang datang JB ari sebelum nye. so mak tido rumah Akak. pagi tu diorg sarapan terus gerak gi rumah mak su. Akak lak gi rumah aku sbb memang aku gi naik kete die.

so nak xnak Akak kena la tunggu Al siap jogging. x lama pun, Al jogging seround je pastu ajak sarapan roti canai. x sempat lemak tu nak cair, dah tambah lemak lagi. patut la xnak makan sandwich tadi. hmmmphhh....

sampai rumah kol 11, cepat siap n terus col akak. Al x ikut. die keje shift petang. kitorg sampai rumah maksu dekat kol 1. rupa2 nya mak tolong maksu masak. patut la gerak awal. aku lak tolong makan kan je. hehehehe kitorg stay sana sampai kol 4  terus balik sbb nak elak jem. dah la tetiba hujan lak. nasib baik jalan x jem lagi. mak n atuk tdo rumah maksu. esok nya diorg dah balik dah.










No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...