I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, August 9, 2015

Open house ke shopping?

ari kamis lepas company ada buat open house. cam biasa la memang besar. macam2 gerai ada. ada gerai sup, gerai air, gerai buah, lemang, rojak, kek, macam2 lagi la.

biasa tiap2 tahun open house buat dekat parking sebelah ofis aku je skali tahun ni buat kat padang pulak. jauh okeh. nak kena naik kereta. so gerak dari ofis dgn Kak Maz, Kak Ani n ada lagi 2 org budak ofis Kak Maz.

pagi tu cam biasa la sebelum makan2 ada ucapan dulu. tapi kitorg x pegi dengar ucapan bos terus serang gerai makan. boleh? yela ucapan stat kol 8. kitorg kol 8.30 baru gerak dari ofis. kalau nak dengar pun bukan boleh masuk. hall tu kecik sangat. so baik kita gi gerai terus. hehehehe










tengok dah macam kenduri kawin okeh. tapi lagi best la sbb menu makanan raya la katakan. masa ni rehat jap tunggu yg lain2 amik makanan. punye la ramai org xde tempat langsung nak duduk. so kitorg pikir baik tapau je n makan kat ofis senang.






inilah hasilnye.





dah macam shopping lak. yela pegi 5 org kan. pulak tu masing2 amik sorang 3 memang nampak banyak la. dgn appetizer, main dish, pastu dessert lagi. org tgk kitorg geleng2 kepala je. yela siap dgn beg plastik bagai. tapi sebenarnya bagus cam kitorg ni. senang nak bawak. aku tgk ramai yg amik bawak pakai 2 tangan je. dgn satu tangan nak pegang makanan, pastu nak amik air lagi.

plus kitorg tolong amikkan untuk budak2 yg kena jaga kaunter. sian diorg xleh datang. ceh alasan kan. padahal puding yg aku amik masa tu sampai ari ni ada lagi dalam peti ais. x larat nak habiskan. hehe

makanan yg kitorg berjaya amik :
nasi goreng, nasi jagung, mee kari, sup daging, bubur kacang durian, puding kastard, dadih, aiskrim, pulasan, epal n kuih muih. banyak ke? sikit je kan?


hari jumaat mak datang JB sbb nak gi marhaban, open house n kenduri kawin. mak ajak aku n akak teman gi kenduri kawin. aku ingatkan kenduri kawin tu ari jumaat so aku suruh mak dari BP terus amik aku kat rumah je. skali kenduri tu ari sabtu okeh. tapi nasib baik jugak la mak gi rumah aku dulu sbb tetiba je kereta mak rosak. ngam2 depan rumah aku lak tu.

kebetulan Al keje shift petang. so Al la yg tolong bawak kereta mak slow2 gi bengkel. mak lak naik kereta aku gi GP. petang nye akak ajak aku n budak2 gi main kat taman, sementara mak gi marhaban.






suka Nia na Ari main buai.





sabtu lak kitorg gi kenduri kawin terus gi beraya kat rumah kawan mak. tapi mak xtau alamat rumah die. boleh? berpusing2 kitorg kat situ. yg mak ingat ada pintu gerbang n kelapa sawit. dah la sepanjang jalan ada banyak kelapa sawit.

nasib baik la mak teringat nak col kawan die pastu minta alamat n minta no fon rumah kawan mak yg kitorg nak gi beraya ni. ye, nak gi rumah org tapi xtau alamat n no fon org tu. kena minta dgn kawan mak yg lain. aku xtau nak marah ke nak gelak.

Akak bingit je kan. yela sbb die yg drive. aku tukang ngorok je kat belakang. heheheh hei aku bukan sengaja okeh. aku kan kalau naik kereta akan mabuk. dan2 tu la mabuk pulak khennn...tapi berjaya gak jumpa rumah org tu siap dapat buah tangan pulasan, rambutan n duku. xyah nak beli lagi. hehehe

kitorg beraya 2 buah rumah je tapi lama giler. yela sambil borak, sambil pusing2 laman org tu sambil makan buah jugak. ni beraya ke gi dusun ni? kol 6 baru sampai rumah. yg Nia x puas main dgn Maktok die kot masuk rumah terus nangis. pastu asik la suruh aku col mak balik rumah kitorg. haishhhhh......





p/s : x sabar tunggu gaji masuk. boleh?





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...