I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, September 9, 2015

Selamat dah sayang

assalamualaikum

lama dah x update blog. rasa cam xtau nak mula balik camne.

well aku sebenarnya nak update pasal weekend aku tapi rasa x best la. sbb pagi2 mood dah ke laut. di sebabkan MIL gi haji(pasal ni nanti aku buat entry lain), tanggungjawab menjaga rumah die jatuh ke Al. that means aku pun terlibat sama la. so for one month kena tido JB sbb rumah MIL kat JB.

anyway, semalam baru stat tido sana. kalau ikut aku, weekend baru aku tido sana. tapi nanti sape lak nak teman my bucuk2 hubby. nanti die rindu camne? hahaha padahal nanti aku yg rindu. so tido sana tapi awal2 pagi dah gerak balik rumah aku untuk amik baju budak2 n siap2 untuk gi keje. gerak dari JB kol 4.30 pagi. saing dgn Al gi keje. si Ari tu bukan boleh. pantang bapak die pegang helmet je mesti nak ikut. tapi walau gerak sama, still budak kecik tu melalak gak. haishhh

sampai rumah kol 5. nak masuk parking depan rumah xleh sbb ada kereta MIL. kitorg kan gi KL naik kereta die. so tumpang parking kat rumah kitorg terus. nak xnak terpaksa la parking depan sikit. masa tengah adjust tu, tetiba kereta stuck kat bucu tiang ampaian tepi rumah. oh NOOOOO!!!!





ampaian tepi rumah aku begini la.




so korang leh paham kan. tiang tu memang x bergerak ok. tolak la camne pun xkan gerak. dah la pagi2 buta. memang xde org nak tolong la. aku dah panik. xtau nak buat apa. cuba gerak kereta ke depan, xleh. kereta aku memang stuck.

pastu tarik nafas dalam2, cuba reverse kereta lak. nasib baik boleh. tapi bumbung kereta aku habis calar baikkkkk punye. so suruh budak2 masuk dalam rumah pastu terus parking kereta kat depan rumah org. hahahaha tak dan dah nak betulkan parking kat depan rumah sendiri. kang ada yg masuk longkang lak kang.

pastu whatsapp Al bagitau pasal kereta. die jawab "OK" je. ni mesti kes dah pasrah la ni. yela kereta aku bukan takat calar situ je, depan belakang tepi skirt semua ada calar hasil kerja aku la. tapi walau die jawab ok je pun aku still rasa takut. nak kena tunggu sampai die tgk kereta sendiri baru aku rasa ok kot. huhuhuhuu takuttttt......









No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...