I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, October 5, 2015

Semua sebab jerebu

hai uolssss!!!!

rindu kita x? apa, x rindu? sedey nye.....sob3

lama giler x tulis entry. entah rasa macam x bertenaga je sekarang ni. entry pasal raya korban pun aku x buat. hehehehe masa raya ari tu aku dah la x sihat tapi ikut gak org gi beraya. pastu sampai rumah mak terus pengsan. nak kata demam, badan x panas. tapi kepala sakit pastu selesema. tapi esok nye terus baik. ajaib kan? hahaha ni berkat minum air madu la.

aku baik demam, Al lak berjangkit dgn aku. dekat seminggu jugak la die demam. die tu dah la demam jenis nak kita belai je. sikit2 nak kita picit kepala die. tu yg blog aku naik bersawang dah ni. hahahaha alasan kan.

anyway, sekarang jerebu makin teruk kan? aku ni dah la sekarang ulang alik JB. mana2 pun ada jerebu. masa kitorg balik kampung ari tu pun jerebu teruk. aku memang x bagi anak aku main kat luar. yela kita nampak macam xde apa2 tapi efek akan datang tu yg kita risau sangat.

kat area tempat keje aku pun jerebu teruk. owh minggu lepas ari selasa kot, jerebu teruk sangat sampai IPU 276 kot. so merasa la dapat off day sehari sbb jerebu. hahahah tetiba je. tapi x best sbb bukan ari kamis. kalau ari kamis, boleh terus sambung rehat jadi 3 hari. eh aku ni x bersyukur langsung kan. org lain xde pun dapat cuti sbb jerebu. company aku je yg bagi. hehehe

bila nak bagi off day khas sbb jerebu lagi ye? sbb macam x berkurang je jerebu. lagi la dah seminggu x hujan. sian anak aku x dapat main kat luar. so ingat balik keje ni nak bawak diorg gi main kat playground dlm Aeon pun jadi la.



eh dah la. xtau nak update apa dah.
hahaha aku ni suka kan nak ending macam ni lak.
ala lantak la. blog aku, suka aku la.





p/s : lagi seminggu je. cuba la bertahan ye, D. go go chaiyok!





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...