I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, February 10, 2016

Recap cuti CNY dan boling

hui lama x update. kang aku bagi alasan keje melambak kang korang bosan lak. so alasan aku is malas nak type. boleh? hahahahah

minggu ni memang rasa lemau semacam bila naik keje sbb cuti lama kan. aku xde la extend cuti pun. baru bulan feb, mana boleh guna cuti banyak2. kang akhir tahun merana plak. hehehe

anyway, ari jumaat sabtu aku balik kampung. kalau ikutkan malas nak balik tapi dah Akak ajak balik. so aku ikutkan jela. kitorg biasa la husband memasing keje. so slalu balik dgn die jela. kebetulan masa tu Ai balik. dah lama x jumpa Fathia. makin gebu die sekarang. hehehe

owh masa kat kampung kitorg xde buat aktiviti sangat sbb masa terhad kan. cuma sempat pegi kenduri kawin jela. ni memang kenangan yg kitorg xleh lupakan. sbb rumah pengantin tu kat tengah ladang kelapa sawit pastu jalan tanah merah, x rata, siap ada kereta stuck dalam lumpur. pastu adik ipar iols siap tolong org tu tolak kereta okeh! so lepas balik kenduri je semua macam pancit macam pegi panjat gunung terus xde mood nak gi jenjalan. hahahahah

bila aku cerita kat Al je die kata rumah fuang die pun camtu gak. jauh kat tengah dusun tapi lagi dasyat sbb xde laluan kereta. so nak gi sana kena jalan kaki. OMG!!! tapi sejak kawin aku x penah pegi sana pun. yela fuang pun dah xde n xde sape pun yg ada kat sana.

ahad aku keje. ye iolsss keje uolsss. gi keje main tenet je. hahahahah

ari isnin balik rumah MIL. malam tu ikut SIL gi kilang bateri. diorg sibuk nak beli aksesori hp. pastu singgah makan spagetti sedap. kalau korang gi sana, korang try la. kat gerai yg sama pun ada jual pizza. sedap jugak.



boat noodle n baked cheese spagetti yg super duper sedap











selasa lak Al n FIL sibuk bertukang. pagi tu aku x buat apa2 la. malam nye diorg ajak main boling. dah lama x main bila main rasa cam dah xde kick la. dah la baling asik masuk lobang je. malu iolss tau.




budak cedera kena bola boling. padahal bukan die main pun.




lepas main, kitorg gi makan mee rebus tulang tapi x sedap. di sebabkan x sedap, terus esok nya aku gi rebus tulang n buat sup. lagiiiii sedap. hehehehe










No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...