I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Friday, July 22, 2016

Sambutan untuk besday boy

hari ni besday Ari. kan aku ada cakap nak belikan die kek kan. kebetulan besday FIL 15hb ari tu diorg sambut aku xde. so ingat nak beli kek n sambut siap potong kek dgn FIL la.

semalam balik je keje amik budak2 n terus gi Angsana cari kek. yeay!!

tapi firstly kita kena cari kasut dulu. semangat ni dah lama x main netball. fyi, ari jumaat pagi aku ada netball match. lawan antara jabatan kat company je. kan aku stop main jap sbb kaki aku terseliuh.

so sekarang kaki aku dah ok, boleh la kita main. kalau ikut Al, sampai bila2 pun die x bagi aku main lagi. tapi kalau dah aku memang minat main netball nak buat camne kan. bukan xde sukan lain cam badminton n boling (dua2 pun aku pandai main) tapi kecintaan pada bola jaring memang tiada tandingan nya. ecewahhh

anyway, sampai je terus gi kedai Bata la mana lagi. situ je pun kasut sport yg kira ok n affordable. yg lain harga mau rasa nak pitam berkali2. kasut aku yg dulu dah bagi kat Adik. yela aku ingatkan dah x boleh main netball lagi. tapi best gak dapat beli kasut baru. hehehehehe




inilah kasut saya. comel kan?








Nia posing dgn biskut nya. Ari duduk like a bos. hehehe masa ni die dah stat nak demam.





so setel tang kasut, kita cari kek besday lak. mula2 gi Season tapi design diorg xde gambar kartun. tau la budak2 ni. mesti nak ada gambar2 sikit. tgk kat sebelah Dunkin Donut ada jual kek gak. sebelum ni kedai kek nya asing. sekarang dah gabung lak. mungkin lepas ni akan lebih meletup kot. hahahah

masa nak pilih tu design yg ada gambar kartun xde. cuma ada kek yg ada patung binatang comel atas die. hmm kira ok la tu kan. Ari nak patung panda. so aku pilih yg tu. masa budak kedai tu tgh pack kek, Ari punyela melalak nak kan mainan (patung panda tu). aku malas nak layan. tapi budak kedai tu baik la pulak. x pasal2 Nia n Ari dapat patung gula tu sorang satu. haishhhh







dapat je terus makan. bukan buat main pun. haishhhhh




lepas beli kek, aku terus gi rumah FIL. then tunggu semua balik keje barula kita potong kek sama2.







nampak kan ada ruang kosong kat situ. hahaha lantak la ye.

Selamat Hari Lahir Ari & FIL
moga di murahkan rezeki dan di panjangkan umur ye. =))





p/s : ada insiden tertinggal kunci dalam kete. nasib baik ada org tolong selamatkan. thanks Fatin.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...