I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, February 19, 2018

Update diri ini dan mandi pool

hai korangs...

lama x update blog kan. cam biasa la alasan bz memanjang. heheheh

anyway xde apa sangat nak update. hidup macam biasa cuma sekarang ni pagi2 mesti kelam kabut sikit sbb nak hantar budak berdua tu pegi skola. kalau si Nia memang senang je nak suruh die bangun tido n bersiap. si Ari la yg banyak sangat songeh. orang dah nak keluar rumah die baru terhegeh2 nak pegi mandi. pastu nak org tunggu die. sape jiran aku memang hari2 la dengar aku menjerit pagi2. pulak tu si Ari ni kalau nangis suka jerit2. nasib la jiran aku dah biasa kot. hahahaha

owh dah beberapa minggu ni aku sibuk angkat barang kat rumah lama mak. barang2 besar yg aku nak semua aku dah angkut gi rumah baru. yg tinggal cuma barang kecik2 n sampah kot. tu pun banyak Al dah buang. dekat 10 beg sampah besar kot. yela lebih 20 tahun mak duduk situ memang la barang banyak. kalau boleh semua barang mak nak bagi aku tapi rumah aku kan kecik je. mana la muat. so ada la perabot yg mana x elok tu kitorg buang je.

cuti CNY pun aku xde gi mana2. sbb mak datang jb. so ok la kita layan die gi shopping n jalan2. bagus gak cuti perayaan aku x balik kampung. sbb ramai kawan aku ada yg stuck kat highway sampai 3 jam padahal dari Ayer Hitam ke JB x sampai 2 jam.

semalam aku dah bosan sangat asik duduk rumah je. sbb minggu lepas aku x sihat sampai 2 hari x keluar rumah langsung. so xkan la cuti 5 hari nak gi shopping je kan. so semalam aku ajak Al pegi mandi air terjun. tapi dah bangun pun kol 8 memang sampai sana dah ramai org la. so pusing2 xtau nak pegi mana last2 Al ajak mandi swimming pool. pergh macam org ado2 lak mandi pool kan. sampai sana tengok eh tempat golf.

tapi kat situ ada waterpark. so ok la sangat2.




Starhill Golf & Country Club







waterpark



harga masuk





bagi aku ok la harga die. n org x ramai macam yg aku pegi kat Kulai tu. ye aku pegi pool yg viral kat Kulai tu. aku pun xtau pasal tempat tu. MIL yg ajak. bila dah kol 10 je mula la org ramai macam apa sampai bergesel bahu. air pun dah berbau.

tapi pool yg aku pegi ni bersih n best lepak lama2. cuma xleh bawak makanan masuk. makanan yg diorg jual pun yg biasa2 je macam sosej dan nuget. so aku lepak sana 2 jam je terus keluar sbb lapo. hahaha eh korang kalau nak pegi sana memang ok la tempat die.

kalau x nampak kat gambar tu meh aku letak details die lagi skali ok

waterpark :
buka Selasa - Ahad
tutup : Isnin

harga masuk
weekday : dewasa (11 - 59 tahun) RM10.60
               kanak-kanak (5 - 11 tahun) RM8.50

weekend : dewasa RM20
               kanak-kanak RM11

cuti sekolah & cuti umum
dewasa : RM25
kanak-kanak : RM12


nak alamat ke?
ala korang google je terus jumpa.





p/s : sibuk sangat mandi sampai lupa nak amik gambar.  : (

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...