I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Wednesday, January 10, 2018

Selamat Tahun Baru 2018!!

Salam semua.

dah lama x menaip kat blog. nak buat cemana cek bz noks. anyway biar kita recap sikit update diri patik yg hina ini. eceh ceh...

1. Nia dah masuk skola rendah darjah satu dan skola agama pun darjah satu gak.

rasa kejap je masa berlalu. dah besar dah anak dara mama sorang ni. Setakat ni Nia skola ok je. cuma nak bangun pagi memang macam bercinta la sikit. mungkin sbb penat kot. Pastu ada la adegan tertinggal botol air la, hilang duit belanja la. paling rasa geram sbb badan Nia ni kecik. so asik la kena tolak bila nak pegi rehat. kamis lepas sampai lebam pipi sbb jatuh kawan die tolak. tapi aku sabar kan jela. lepas ni memang suruh Nia hati2 sikit.


2. Ari dah mula skola tadika

Ari kan masuk skola awal seminggu dari Nia. so die memang senang bangun pagi tapi lambat siap gak. sbb nya bangun tido bukan terus mandi. die main golek2 dulu. memang pagi2 aku asik menjerit jela keje nya. yg sorang xnk bangun. yg sorang lagi asik main je. (. .#)


3. Kami dah dapat kunci rumah

Walaupun dah dapat kunci tapi masih x boleh pindah lagi. sbb aku beli rumah sub-sale bukan rumah baru. jadi macam2 la benda masih nak kena setel. lagi dengan masalah tangki bocor. entry pasal rumah ke? kalau aku xnak buat boleh x? dah macam penat nak hadap masalah pasal rumah ni. nasib baik akhir nya dapat gak. pengajaran nya.... beli rumah bukan mudah macam dalam iklan ye. order boleh terus dapat.


4. Dapat officemate baru

As simple as stated i really didn't know much about this person. but there are a lot of rumors about him/her. some say he/she ask for a transfer which has no cause. just cause... which is weird. coz usually when someone transfers to another department it's bcoz he/she is replacing someone. so we'll just hav to wait and see. but i need to be carefull with this person. i really don't want to start a fire.


5. New boss new rules

did u notice that when i want to talk about sumthing difficult i'll usually type in english. well this is also the case. it's only been a fews since my new boss came in but i feel a strange vibe coming. better stop now. she just walk by me.*shivers



lain kali la aku update lagi ye. 
tahun ni macam bertambah lak keje aku.

Hopefully 2018 will be a good one.
bring new adventures, experience and more rezeki.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...