I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Thursday, June 13, 2013

Berlari berkejaran

minggu lepas rasa bosan sangat. asyik duduk rumah je. yela Al keje so ahad tu aku ajak mak n akak jalan2. mula2 cam biasa la gi beli barang dapur sikit pastu shopping lite2.

pastu Ai call suruh amik die kat bus stop. kebetulan kat UTM ada buat event apa tah. ekuin ke apa tu yg ada naik kuda bagai tu. so lepas amik Ai, kitorg pun singgah. ingatkan ada la gerai2 best cam pesta konvo ke kan tapi hampeh. macam xde sambutan je. ada la gerai jual baju satu, jual air, jual makan2 sikit. dalam 6 gerai je.

masa jalan2 tu, tgk ada banner besar gambar artis. tapi xde pun artis. yg ada Upin n Ipin. Nia dari jauh nampak je banner Upin Ipin die terus kejar. tu belum jumpa patung ke apa tu ek? ala yg org pakai costume tu. so kat situ ada la ikon Upin Ipin tu. masalah nye, saiz besar kot. lebih tinggi dari Al (macam la hubby aku ni tinggi sangat hahaha). anyway, Nia dekat je dgn benda tu terus die lari. yela dalam tv kan Upin Ipin kecik je. ni besar giler. nak amik gambar kat van Upin Ipin pun die takut. hahahaha

pastu xtau nak buat apa. nak stay, Nia takut. so kami balik je. on da way tu, lalu dekat dengan kolam. boleh pulak ada sekumpulan itik kat situ. yg kitorg ni pun sibuk la tunjuk2 itik tu kat Nia. mula2 die takut. so aku teman die gi dekat kat itik tu. terus die lak kejar itik tu. x caya?




 
kejar itik dgn belon. ko ado?


gambar ni akak yg amik. mak buyung bz bawak perut je. hahaha owh Nia memang bz giler kejar itik tu. sampai kitorg ajak balik pun die xnak. pujuk2 sikit baru la die nak balik. kelakar ok bila fikir balik. dah macam penternak itik dah anak aku.

cuaca aritu panas giler kot. ke minggu ni memang panas giler? kat ofis ni ada aircond macam x rasa je. haishhhh.....







No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...