I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, May 30, 2010

Makan time...nom......nom...nom....

semalam tetiba tekak aku terasa nak makan lempeng. bukan sebarang lempeng tapi mestilah lempeng yg di masak oleh mak. mulanya mak malas nak layan aku. yela, namanya pun buang tebiat nak makan lempeng lak tapi last2 mak ikutkan jugak. dah lama rasanya x makan lempeng. so inilah lempeng nya....

still hot on the pan....ni namanya lempeng gula melaka tapi mak ckp org Johor slalu panggil apam bakar....entahlah. aku main hentam je. yg penting sedap....


dlm pinggan laksss.....owh, sedapnye....tetiba lapo nak makan lempeng....huhuhu

mak buat bancuhan lempeng pastu terus gi kedai. aku tolong gorengkan je. pastu makan sampai x ingat dunia.angkat je dari pan terus ngap....hahaha....tengah aku n adik2 ku sedap makan lempeng, mak tiba2 balik rumah sambil terjerit2. aku n adik cam pelik. Ai buat xtau je tgk tv. kitorg pun keluar rumah. tau x apa yg kitorg nampak?


bunnies! ada 3 ekor kat depan rumah jiran aku. rasanya abg diorg baru bawak balik kot.


nampak x yg arnab belah kanan tu masukkan mulut die kat celah2 sangkar? cute giler....


tgk la aksi si Puteh head banging kat sangkar....die ni mmg aktif giler bila nampak kitorg....cute kan....tetiba nak bunny gak....Al, leh belikan x?









5 comments:

mawarbiru said...

sedapnyer...nak gak,lama x makan...
ckp kat mak,akak tempah ari sabtu ni yer...

funky_D said...

really? hahaha...kena ckp dgn mak la...takut tahap kerajinan die xde lak masa tu...hehehe

tutup mulut said...

nmpakk sedapp..macam ada letak chocolate chip lg. hehe!

mawarbiru said...

mmg sedap tau..yg mcm chocolate chip tu gula merah yg cair..wow,sedapnya...

harmme hami said...

haha! mesti kam tak pernah makan lempeng gula melaka ni huhu

sedapnya! lama tak mkn! harap mak atau atuk buatkan bila org balik kmpung nnti, mkn lempeng kosong dgn smbal ikan bilis pon dah best dah huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...