I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Friday, July 29, 2011

Buah Cinta

tadi aku n ofismate gi hantar Kak Sri gi bus stand. sbb yela nak puasa ni, ramai je yg balik kampung nak sambut first puasa dgn family. saje kitorg hantar beramai2 (padahal nak jalan2 loled).

so amik die kat rumah. sambil2 tunggu die bersiap tu, aku nampak ada benda atas meja. ingatkan telur pindang.



macam telur pindang kan?
namanya buah cinta. Kak Sri beli masa gi Tanah Tinggi minggu lepas.





bila di belah.



aku : sedap ke buah ni?

KakSri : entah la.

aku : akak x makan ke?

Kak Sri : tak

aku : habis tu kenapa akak beli?

Kak Sri : saje nak rasa. ko rasa la dulu pastu akak rasa.





so aku menjadi guinea pig di situ.

rasa die? xtau nak cakap camne. nak kata sedap, xde la pulak.... tapi memang pelik la rasa die. lepas tu aku passing la sebiji buah yg di belah 4 tu kat semua yg ada.

semua pun cakap rasa die pelik. nak suka, xleh. nak benci pun xleh. sbb tu la nama buah tu cinta kot. sbb cinta kadang2 menggembirakan, n kadang2 memeritkan. ceh pandai je aku buat andaian kan. hehehe


Kak Sri balik kampung sampai ari isnin. xtau la apa jadi kat buah cinta tu. buang kat tong sampah kot?

2 comments:

chiah_ismile said...

buah cinta ni nmenye buah cinta sbb ble bebuah dy xkn klua sbji,dy msti klua spsg[penjual buah ni yg ckp]~btol ke?

funky_D a.k.a Mrs Al said...

ye ke? hahahaha tanya balik lak. apa kata gi tanya balik dgn penjual buah tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...