I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, March 30, 2015

Sambut besday di zoo

sabtu lepas akak ajak aku teman die gi jamuan harijadi anak kawan die. aku ok kan je. sbb anak2 kawan akak sebaya dengan Nia. lagipun ni bukan first time diorg jumpa. tapi yg best nye, diorg buat kat Zoo Johor ok. xpela org ado2 kan. anak aku kalau dapat kek Frozen je pun dah melompat2 bagai ni lagi la kalau dapat buat kat zoo. xpela. kita x dapat buat, tumpang majlis org pun jadi la.

anyway, akak kol 9.30 pagi lagi dah terpacak depan rumah aku. tapi dah kata org ada anak kecik kan. dekat kol 10 baru kitorg gerak. hehehe sampai je zoo, terus gi kaunter daftar nama. kitorg masuk free je.

kalau ikutkan majlis stat kol 10 tapi masa kitorg sampai tu, ada la 2-3 org. yg lain2 lambat sikit. kol 11 kot diorg pun nyanyi lagi besday n potong kek. budak yg sampai besday tu baru setahun. ni tahun depan xtau la buat katne. lagi best kalau di jemput sekali lagi. dapat makan free. hehehehe

menu hari tu ialah : nasi ayam, puff pastry, pai mini, epal potong, puding roti berkuah, air oren dan air sirap. kek besday lak kek pelangi dan kek red velvet.

aku dapat makan kek pelangi je. kek red velvet x dapek rasa. huhuhuh dah la aku ni suka makan kek. padahal nak menghabiskan sepotong kek pelangi tu pun macam nak rak kan. hehehe

lepas makan, ajak Nia main kat belon besar ke apa tu ek.



ni la belon nye. pic ehsan dari Maklong


Nia suka la main kat situ. pastu aku letak Ari kat situ skali. die boleh nak turun kan. budak ni aku xtau la. semua die xnak. dulu ajak main tepi pantai pun xnak. die nak main tipuware jela kot. ha yg tu aku x paksa pun selamba die je gi dapur terus amik. xdan aku ngemas dah. ada je org lain tolong sepahkan.

owh kawan akak aku ni ada bawak skali binatang peliharaan die. aku ingatkan zoo punye. sbb binatang peliharaan die ular sawa ok! dah la besar giler. pastu anak die selamba je ajak Nia pegang. Nia dari jauh nampak ular terus corner gi tempat lain. aku ada la cuba pegang tapi tang hujung ekor die je. pastu bagi Ari pegang gak. boleh die nak cubit macam kucing. hahahaha owh gambar ular x amik la pulak. hehehe

pastu sambung main naik kereta pusing2 ke apa tah. lepas main, rasa bahang sangat. yela cuaca panas kot. dah tengah hari kan. so aku ajak akak balik. so salam2 kawan akak tapi sebelum balik, pusing2 dulu tgk binatang.





Nia konon berani. pic ehsan my akak


yela aku ada skali kan. cuba kalau die sorang2. nak dekat pun takut. hahaha sebelum tu ada tengok unta. ada la org2 tepi tu jual sayur untuk bagi unta makan. ada gak org yg beli n bagi unta tu makan. kitorg tgk dari jauh je sbb macam biasa la. Nia takut nak dekat. pastu gi tgk monyet n rusa. semua Nia cakap comel. yg beruk tgh keruk ketiak pun di katanye comel. hahahaha

kitorg balik asing2 sbb aku nak gi rumah MIL. dah lama x jumpa die. MIL ajak jumpa kat Giant je sbb diorg x lunch lagi.





the mask of zorro



Nia dgn Ari dapat goody bag masa kat jamuan harijadi. dalam tu ada topeng kat atas ni, belon tiup2 yg Ari pegang tu, n jajan. Nia mula2 xnak pakai topeng tu. tapi bila aku dah tolong pakaikan die terus suka.

masa ni tgh tunggu MIL parking kete.diorg parking jauh sikit dari kitorg. aku dari jauh dah nampak dah MIL dgn Fatin. so aku suruh la Nia kejar diorg. punye la die jerit2 Fatin buat xtau je. bila aku panggil baru Fatin toleh. yela, Nia pakai topeng kan. mana la Fatin kenal. hahahaha kesian Nia jerit macam nak rak.

lepas makan, g rumah MIL jap amik barang pastu terus balik rumah. x larat wo. kepala aku dah berdenyut2 dah masa ni. cuaca panas sangat. ada hujan pun renyai2 je. minggu ni xtau nak gi mana lak. rasa nak gi Bazar Karat tapi diorg kan tgh korek jalan. mesti susah nak parking nanti. hmmm....

owh lupa lak. Hepi 1st besday Kayla!
tahun depan leh jemput lagi. hihihihi



p/s : nak makan cheese kek la. x pun kek red velvet ke. yummm....




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...