I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Friday, January 28, 2011

Makanan Berkhasiat

pagi tadi sebelum gi keje aku dah melantak biskut n segelas susu(yg di paksa minum oleh Al). ingat cam malas nak gi keje. yela, hari pun cam mendung je. sambung tido bagus ni.

tapi aku kan pekerja berhemah dan berwibawa jadi kena la gi kerja kan. jadi pergi la aku ofis dgn berbekal kan nasi lauk sambal telur n sayur sawi masak sos tiram. owh sedap tau. biasa la aku yg masak memang biasa nye sedap. eh bukan biasa la. memang semestinya sedap.

so sampai je ofis, buat2 rajin sikit sentuh2 buku2 n fail2 sikit pastu gi minum pagi. di sebabkan tengah hari aku x keluar makan, jadi aku makan la bekal yg aku bawak tadi.

makan kat pantry. tgh sedap2 makan ni, tetiba aku nampak ada benda warna kuning2 hijau sikit kat sayur yg aku baru je nak suap dlm mulut. bawak dekat2 aras mata. yela, aku kan rabun sikit.

tgk baikkkkkk punye ulat landing melekat kat sayur tu. camne la aku cuci sayur pagi tadi ek? haishhhhh....

pastu......

aku sambung makan la. apa ko ingat aku nak stop ke? hello, jgn nak membazir ok. lagipun, kira sayur tu x banyak racun la kan sbb masih ada ulat nak makan sayur tu. kira makanan yg berkhasiat la kan. ayat bela diri.

ok apa motif entry ni?
saje nak cakap yg aku makan sayur ada ulat.
nasib baik aku yg masak, kalau makan kat luar konfemmmm aku mintak makanan baru. ehehehehe







p/s : xde apa nak bisik2 pun. hahahahahaha

1 comment:

mawarbiru said...

confirm sdp sgt sayur & ulat tu eh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...