I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Thursday, October 11, 2012

Temuduga yg sangat best

semalam punye temuduga dah macam jatuh di timpa tangga ada, macam drama korea ada, pastu nangis2, gelak2....senang cakap macam2 perasaan ada la.

kan beberapa hari sebelum tu aku berdebar semacam kan. siap buat revision n pinjam buku bagai. tetiba masuk bilik temuduga apa yg aku baca diorg x tanya pun! dish....dish....dish.... rasa macam kena penyepak banyak2 kat muka.

dah la org yg menemuduga(camtu ke panggil diorg ek? hmmm) muka perasan bagus. well dah org atas2 kan mesti la rasa die top. pastu bila org x dapat jawab, terus die bagi komen yg macam buat ko menyesal je datang temuduga. baik aku balik rumah makan nasi je.

on top of all that, penat2 aku pakai baju cantik2 , makeup semua(lipstik je), pakai heels segala tetiba kasut aku putus! owh bukan mcam putus tali tu tau tapi tapak kasut n atas nye terbahagi dua. er korang paham ke ni? lantak la ek yg penting aku paham.

 insiden kasut tanggal tu berlaku sebelum aku masuk temuduga. so yeah. hari yg sangat best gitu. nasib baik la kepala aku ni bijak mencari ikhtiar lain. ikhtiar apa? pinjam kasut dgn candidate lain. hahahahahahahaha

ye aku pun x sangka yg aku berani mintak budak tu pinjam kan kasut die. nasib baik saiz lebih kurang. so masa masuk temuduga tu xde la aku nampak selekeh sangat walaupun lepas tu macam di bom dgn pelbagai soalan. haishhhh

apa jadi kat kasut budak tu? lepas aku habis je kena bom, aku pulangkan la balik kasut die. terima kasih ye ain. you are the best. eh tetiba.

balik tu aku x pakai kasut. nasib baik pakai stokin n ada bawak kasut spare. tapi nak menapak ke kereta tu jauh gak. bak kata kawan aku dah macam drama korea dah. cuma aku x cute cam diorg la. tapi aku up lagi sikit. hehehehe

pengajaran kita adalah, sentiasa bersedia dengan segala kemungkinan. dan sarapan dulu sebelum pergi temuduga. jangan sampai kena gastrik masa temuduga. heheheh





p/s : rezeki kita Allah yg tentukan. harap2 ada la kan. amiiinnnn....





2 comments:

nas aliff said...

macam2 kesah org intebiu nie..
haha.
aku dekat 6 kali intebiu baru dapat keje.. org len skali jek. =(

funky_D a.k.a Mrs Al said...

rezeki masing2 kan. but at least x menganggur. =))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...