I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Friday, July 24, 2015

Raya seterusnya dan seterusnya

raya kedua
x buat apa2 pun. melanguk kat rumah tunggu org datang beraya. petang nye abang n famili sampai. diorg raya kat Selangor dulu.

malam nye main bunga api. ada org dapat bunga api free banyak. kita layankan jela.

Nia suka sangat main bunga api pastu main pijak2 bunga api kan. merasala kaki luka. nasib x berlubang terus.



raya ketiga 
ada marhaban. ikutkan mak nak ikut diorg tapi x jadi lak. tetiba die ajak gi beraya. dah la masa tu semua x siap lagi. sepantas kilat kitorg bersiap.

beraya ke rumah sedara belah ayah sambil2 amik gambar raya. sesuka je kan amik gambar raya kat rumah org. sbb ada feel rumah kampung la katakan. hehehehe








bebudak ni syok betul main kat tingkap tu. 3 org budak tetiba terselit Adik kat situ. teringin nak jadi kanak2 balik ke?

dah la atuk sedara aku cerita yg cucu die tersangkut kepala kat tembok rumah. nasib baik anak sedara die bomba. klaka n seram gak cerita tu. seram kalau terkena kat batang hidung sendiri ler. heh

balik dari beraya terus pekena bakso best giler. area kat mana aku xtau. tapi gerai die betul2 depan BP Mall.






tengok ni...terasa cam nak makan lagi je. 
tambah lak dgn keropok....yummmsss



malam tu main bunga api lagi. menghabiskan sisa2 bunga api je.



raya ke4
keje melanguk lagi sambil2 melayan org beraya. mak n ayah awal2 dah klua g reunion skola diorg. yela mak n ayah kan dulu classmate. malamnye kitorg gi makan kat luar. yeay!!!

makan kat restoran apa tah. mungkin sbb masih cuti raya kot so x banyak restoran yg buka. yg kitorg pegi ni pun sesak ya amat. servis pun slow.

sementara nak menunggu makanan sampai, kitorg makan la otak2. satu bekas tu ada la 20 otak2 kot. licin okeh!!! lama sangat menunggu. sambil2 tu wefie seround dua.




Nia org amik gambar, die pun sibuk nak gak.


tgh syok2 wefie, Ari meragam nak tdo. tepuk2 sket terus tdo. so terpaksa la cek makan sambil kendong die. huhuhu makanan die ok la boleh tahan cuma sbb dah lapa sangat kot so x menikmati sangat la. lepas makan terus balik rumah. x singgah mana2 pun sbb Ari dah tdo kan.




raya ke-5
selasa pagi aku, akak n adik balik JB dah. masa tu la bila aku sampai rumah je xde air la pulak. hahahaha






dah siap update pasal raya.
tapi mood keje xde sangat.
guano tu?








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...