I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, September 20, 2015

Semangat AJ punye pasal

minggu lepas tgk banner Mood Republik.
ala banner yg ni.







mula2 tgk x rasa apa2 pun. sbb aku ni bukan minat sangat shopping. lagipun raya haji je kot. x kuasa la nak beli baju. pakai je baju lama dah cukup. tapi bila akak aku kata ada tudung Aidijuma, terus bersemangat nak pegi.

satu benda common antara aku n akak aku is kitorg suka pakai tudung AJ. dan entah kenapa sejak 2 menjak ni aku cam minat lak nak tambah tudung. lagipun dah lama x beli tudung baru(padahal baru je beli minggu lepas).

anyway, pagi jumaat awal2 dah bangun. kejutkan Al sbb nak suruh die jagakan budak2 tapi die cam malas je nak bangun. so aku mandikan Ari dan siap2 kan die terus gerak gi Persada. ye berdua je dgn Ari. sbb aku takut Al xleh handle Nia n Ari so aku bawak la Ari.

sampai Persada kol 8.15. parking tepi jalan je. tu pun dah nak penuh. kalau parking kat dlm, sekali masuk je dah kena rm5. parking kat luar free. hehehehehe







 budak baik. 
 awal2 aku dah bagi die makan biskut.
biar die senyap sikit. hehehehe








kat pintu masuk Persada punye la ramai org.


beratur kejap je. x sampai 10 minit dah sampai kat pendaftaran. daftar je dapat goodie bag.
saya suka. saya suka.

tapi yg x best nye, ada eskalator. lif pulak ramai org turun naik angkat barang. nasib baik la masa beratur tu, belakang aku ada 2 org budak. sanggup diorg balik keje kol 7 pagi terus datang sini. diorg la yg tolong dukung Ari, aku lak angkat stroller turun eskalator. dah la eskalator ada 2. masehhh ye dik.

sampai je bawah terus aku cari booth AJ. tolonggggg la punye la banyak booth. terpaksa aku lalu semua sebab jalan masuk kat depan, jalan keluar kat belakang. diorg siap ada jaga kat situ. so kalau nak masuk memang kena masuk kat situ je. pulak tu booth AJ kat hujung skali.(tepuk dahi)

sampai kat booth AJ, org dah beratur dah. pastu aku jumpa lagi budak yg beratur dgn aku tu. die datang berdua. yg nak beli tu sorang je. so yg sorang lagi tolong jagakan Ari sementara aku n kawan die busy membeli tudung. hehehehe




inilah hasilnya.



beg pink tu goodie bag yg aku dapat. dalam die seluar palazzo polka dot. xtau la bila nak pakai. cam xnak pakai je. hehhh aku gi kejap je. kol 9.30 dah balik rumah. sampai rumah, Fatin ajak gi lagi. ikutkan die keje ari jumaat tu tapi bos die suruh balik amik mc sbb die demam.

kitorg g dekat tengah hari jugak la. yela, kena sarapan dulu, gi amik duit kat bank dulu baru la boleh shopping dgn senang hati. heheheh tapi aku x beli apa2 pun. Fatin pun cuma beli kasut je. org ramai cam ape tah. pulak tu booth AJ tutup lak. memang aku xde mood langsung nak tgk2 barang.

tiba kat booth Heliza Helmi, lagiiiiii la org ramai. yela nak amik gambar dgn retis kan. masa tu la Ari nak meragam. xnak duduk dlm stroller. boleh die nak berguling kat lantai kat celah2 org ramai. terpaksa aku dukung die n jalan cepat2 kelaur. nasib baik sampai luar die nak duduk dlm stroller. dah la parking jauh. kalau nak suruh aku dukung die sampai kereta....aduiiii....mati la nakkkkk.....sampai rumah, masing2 pengsan.

ari sabtu lak dah janji nak pegi lagi dgn akak pulak. die teringin nak tgk2 booth kat Persada. lagipun sbb aku yg drive kan. masuk je daftar lagi n dapat goodie beg lagi. kali ni dapat pin tudung yg comel je. samapai bawah, kitorg terus tuju kat booth AJ sbb takut ramai org cam semalam. tapi masa kitorg pegi tu, org x ramai sangat. jadi boleh pilih tudung dgn tenang. mungkin semalam nye yg beli ramai pemborong kot. sbb aku tgk diorg beli satu design sampai 10 helai. xkan la nak pakai untuk diri sendiri kan?

masa kitorg beratur tu, ada sorang akak ni tgh pilih tudung la. die belek semua tudung kot. n die beli banyak gak. aku ingatkan die dah habis beli. skali masa kitorg tgh pilih, die pun sibuk tanya design ni cantik x. design tu color ok x. tudung yg kitorg berkenan pun die beli gak. yg laki die pun melayan je. aku rasa dekat rm300 gak die habis beli tudung. xtau la beli untuk diri sendiri ke untuk jual. tapi die beli satu design, satu helai je. huiii ni baru betul2 giler tudung AJ nih. aku kira ok lagi la yek?

balik je dari Persada, kitorg lepak kat rumah MIL dulu. tgk hasil belian. hahahahah aku beli lagi 5 helai. akak pun beli 5 gak kot. lepak2 jap makan2 pastu akak ajak gi Tesco. masa ni Nia n Ari macam dah penat dah. so beli cepat2 n balik n tidokan diorg.

tapi kan rasa macam nak beli tudung AJ lagi la. harap2 sale tudung yg best akan buat akhir tahun la. sbb rasa cam dah banyak lak beli tudung. walaupun dalam hati meronta2 nak beli lagi. heheheh yg si Al bila aku bagitau die tudung AJ murah, die terus offer modal untuk jual tudung. adeiiii laki aku ni. saya ni bukan penjual tudung la sayang.








No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...