I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, March 7, 2016

Forest City, Nusajaya

Minggu lepas mak ada checkup kt Gelang Patah. so cam biasa la kalau mak balik sini, aku mesti kena pegi rumah akak. ingatkan nak gi jumaat pagi je tapi ada org tu dah rindu cucu die pulak. so ari kamis malam tu dah sampai gelang patah dah.

pagi jumaat gi sarapan dgn ayah, mak n akak. Al n BIL cam biasa la keje. lepas sarapan kitorg terus gi Forest City. ayah je x ikut sbb keje. org kata Forest City ni macam Country Garden Danga Bay. yg kat danga kitorg dah pegi so nak gak la tgk yg kat Nusajaya pulak.

nak pegi Forest City ni senang je. kalau ikut highway, korang ikut je signboard ke Pelabuhan Tanjung Pelepas(PTP). sebelum sampai PTP korang akan nampak signboard Forest City kat belah kanan. x sampai 5 minit dah sampai. sampai2 je di sambut oleh pak gad. punye la banyak pakgad. kat semua ceruk kot ada. mungkin sebab masa kitorg pegi ni kebetulan diorg tgh buat persiapan untuk perasmian ari ahad tu.

Forest City ni macam pulau la. besar giler. aku x pusing habis pun sbb besar n kebanyakan tempat yg jauh2 tu masih dalam pembinaan. so lepas parking terus masuk main building. ada la cafe n showroom die. keluar je dari pintu main building terus nampak air pancut.







mak tgh buat photoshoot dgn Akak. Nia n Ari sibuk nak main air. hahahahah dari jauh pakgad tengok kannnn je anak2 aku. ye kat semua ceruk pun ada pakgad ok.

main air x boleh.
pijak rumput x boleh.
main pasir x boleh.
mandi x boleh.
duduk atas patung pun x boleh.

sama je la macam yg kat Danga tu.



budak ini gerammmm je nak main air x boleh...













punye la aku panggil2 Nia n Ari amik gambar kat sini diorg buat dekk je. yg si Ari tadi bukan main sibuk nak main air tapi bila lalu kat pasir die xnak pulak. die geli kot. hahahah teringat masa gi Pangkor dulu punye la beria die nangis bila pijak pasir. ni kira ok la walaupun bising gak mulut die sbb pasir masuk selipar. haishhhh

owh semua objek2 kat tempat ni kita boleh amik gambar cuma jangan panjat atau duduk atas die. jangan main2 eh. objek2 ni semua mahal tau. diorg tempah khas. dan ada yg duduk atas ketam ni sampai patah kaki die. ni security kat situ yg bagitau. sila jaga perilaku anda ye. kang ada yg pegi lepas2 ni x dapat tgk patung cantik2.

konsep bangunan Forest City ni bandar dalam hutan gitu. so dalam bangunan memang banyak pokok. sejuk die pun lain macam. x sama macam sejuk aircond.




dalam toilet. 

yela nak amik gambar proper kat luar xde sape nak amik gambar aku. dalam toilet pun jadi huhuhu pokok2 tu semua pokok betul. bukan pelesu. hehehe so ko bayangkan dalam bangunan semua dinding penuh pokok. kitorg x lama pun kat sini. pokok kat dalam memang banyak pokok kat luar kureng. so dah stat rasa bahang, mari la kita pulang.

sebelum balik, singgah Tesco dulu beli barang. boleh lak ada org tu buat suprise. nasib baik iolss x majuk tau. hahahah Al la buat suprise tetiba je muncul kat Tesco. die ajak makan. lepas makan terus kitorg balik. Al lak gi keje lagi. ye aku dgn Al ni dah macam PJJ pulak. nasib badannnn.....hmmmm....






p/s : busy beeee.....busy bee.....



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...