I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, April 13, 2015

Musim selesema dan weekend update

masuk2 keje ingatkan boleh la buat keje. xde maknanya. sistem still xleh on. sbb nye server x ok lagi. haishhhh melanguk lagi la hari ni. semalam pun sama. =(

anyway, weekend xde buat apa pun. mak balik GP. so mak ajak aku klua. klau ikutkan aku malas nak klua sbb ari kamis tu aku demam. owh crite pasal ari kamis kan, boleh x aku balik dari klinik pastu nak stat kete. kete xleh stat! dah la Al keje pagi. nasib baik member lelaki ramai. so diorg la yg tolong tolak, siap teman gi bengkel lagi. tapi Al col cakap jangan tukar bateri. so aku pun x tukar la. n sampai ari ni ok la plak. agaknya ari tu kete aku pun demam sama cam tuan die. hehehehe

so ari jumaat mak ajak klua beli langsir dgn akak skali. gi Jakel. skali offer dah habis la plak. so x jadi kitorg gi Angsana lak. ada org tu demand nak makan kepci okeh. eh bukan aku ye. Nia yg mintak. ye dah pandai nak mintak macam lak skrang. sampai depan pintu kepci terus 'Ha, yang ni la yg kakak nak makan. kakak nak makan banyak2.' siap tangan depang2 ok nak tunjukkan banyak tu.

lepas makan, tgk2 la kat area pentas tu ada ekspo kanak2 ek. ya Allah dugaan nye. sana sini banyak mainan. pulak tu aku x bawak stroller. memang cepat jela si Ari tu capai sana sini. Nia pun sama naik. pastu cepat aku ajak mak balik. x tahan ok nak kena kawal 2 budak.

ari sabtu lak aku ikutkan mak n ayah gi Pasir Gudang. ayah x penah gi tempat festival layang2  kat Pasir Gudang. so kitorg bawak la. tapi xde apa2 pun kat situ. dah la pegi tgh hari. memang panas ya amat. Nia ada gak la main buai tapi kejap je. x tahan kot panas.

pastu masa nak balik tu hujan la pulak. so singgah Kipmart jap makan n solat. pastu mak n ayah hantar aku balik. diorang lak terus gerak balik BP. Nia ikut mak balik kampung. suka la die. berjalan je keje nye. pulak tu ayah suka melayan. ni kalau ikutkan hari ni mak hantar Nia balik tapi mak x mesej lagi.

owh kan Nia xde kat rumah kan. Ari suka la aku layan die sorang je. budak ini kan memang manja sangat tau. sikit2 mama mama... die panggil. menggeramkan tau. huhuhu

 ni lak gambar masa rabu lepas. on the way balik rumah nampak lembu. Nia n Ari excited nak tgk.














puas panggil Ari ajak amik gambar. x di layan nye. die lagi syok tgk lembu. hahahaha



di akhiri dgn gambar superhero mama.








p/s : tgk2 gambar2 ni semua, tetiba rindu la plak kat budak 2 org ni. rindu kat Nia gak. hmmm....

p/s/s : masih selesema. huhuhuhu bila la nak baik ni.....






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...