I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Monday, September 28, 2015

Hepi besday kakak Nia n baby

Selamat Hari Jadi Nia!!!!

semalam hari jadi Nia. cam biasa la nak belikan die kek nak hantar kat rumah pengasuh die. boleh Nia makan dgn kawan2. tapi kek zaman sekarang ni mahal bebenor. design cantik2 sikit je harga dah dekat rm60. tu belum lagi yg bentuk kereta la, princess la. pulak tu budak2 makan kejap je dah habis.

untuk jimat, aku beli je kek butter pastu aku curah la coklat cair banyak2. hahaha bijak x mama Nia? cakap la bijak cepat.











Nia dan besday kek nye. die malu sbb potong kek xde org teman. kawan2 yg lain xnak bergambar. diorg dah x sabar nak makan kek je.

aku beli kek SDS je. satu butter satu lagi coklat cip. 2 biji kek baru rm12. curah coklat ganache n letak kacang hancur sket kat tepi kek. lekatkan marshmallow n siap. simple je tapi sedap ok.

kebetulan masa besday Nia, pagi tu dapat berita gembira. Ai dah selamat lahirkan baby girl. congrats sis! sama besday dengan Nia lak tu. tapi x sempat nak tgk baby lagi. xpe bulan depan kita jumpa k. boleh la lepas geram nak gomol2 baby. Ari sejak dah pandai main ni susah nak gomol2 die. asik nak lari je. cepat betul anak2 mama membesar. huhuhu








ni lak gambar Nia n Ari makan coklat dalam periuk. masa ni aku buat brownies tapi rupa x cantik so kita letak coklat ganache lagi bagi sedap n tutup rupa die yg x cantik tu. gambar brownie memang xde sbb dah kata rupa x cantik kan. malu la nak amik gambar bagai. hihihii


moga kakak membesar jadi kakak yg baik pada Ari ok.
jangan asik nak gaduh je.






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...